Originalitate inovatoare - Roberto Cavalli

Una dintre legendele vii ale modei, Roberto Cavalli, a avut inceputuri umile, insa s-a mentinut in top de-a lungul timpului prin izvorul nesecat de inspiratie care a hranit mereu lumea modei, atat de insetata de nou.



Roberto Cavalli s-a nascut in Florenta, in 1940. Provine dintr-o familie modesta, insa cu o puternica traditie artistica. Mama lui era croitoreasa, iar bunicul lui a a fost pictor reprezentant al miscarii "Macchiaiolo". Roberto a urmat Academia de Arte. Capricios, eclectic si de la bun inceput, original, inca din timpul studentiei el au confectionat impreuna cu un prieten masa de ping-pong, astfel inventand un procedeu nou de a imprima pielea.



Cavalli si-a deschis un atelier unde a combinat arta marochinariei, cu pictura si croitoria pentru a inova noi curente in moda. In urmatorii zece ani el urma sa devina unul dintre cei mai importanti creatori de moda ai Italiei. Primul lui succes au fost creatiile din petice de piele, un adevarat model clasic in istoria modei. Anii '70 i-au adus lui Roberto Cavalli recunoasterea internationala; din Saint Tropez pana la Coasta de Azur, Cavalli avea magazine.



De-a lungul timpului, el s-a impus in moda prin originalitate si extravaganta, dictand vantul schimbarii pe podiumuri si a lansat linii in toate domeniile modei. Just Cavalli pentru tanara clientela, Roberto Cavalli Underwear, linie de lenjerie intima, Class Roberto Cavalli, pentru o imagine sofisticata, Freedom Roberto Cavalli pentru timpul liber, Roberto Cavalli Accessori pentru a avea ce sa asorteze la minunatele lui creatii, Roberto Cavalli Shoes - incaltaminte, Roberto Cavalli Eyewear, linie de ochelari de soare si Angels e Roberto Cavalli Devils - colectia pentru copii.



Delecteaza-te cu tendintele libertine si indraznete lansate de casa de moda Roberto Cavalli pentru aceasta primavara.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Liviu pe 16 Nov 2008, 16:20
    Tare

    Prea Tare Cavalli

    1
    1

  • natalia pe 4 Aug 2008, 13:46
    moda

    petru mine moda e ca aerul,fara ea eu nu pot sa traiesc.Hainele sunt ca niste carti de vizita pentru fiecare persoana,dupa kum vei arata asa la inceput vei fi primit.

    1
    1

  • soryynutza pe 3 Mai 2008, 14:31
    super

    supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod