Dior si Chanel fac legea la Saptamana Modei de la Paris

Opulent, sofisticat si stralucitor, acestea au fost cuvintele folosite de critici pentru a descrie spectacolul oferit de Christian Dior si Chanel, la Saptamana Modei de la Paris.
Opulent, sofisticat si stralucitor, acestea au fost cuvintele folosite de critici pentru a descrie spectacolul oferit de Christian Dior si Chanel, la Saptamana Modei de la Paris. Asteptate cu interes si emotie, colectiile celor doi monstrii sacrii au amutit Parisul. "Ritmul in care au defilat colectiile celor doi, este ritmul dupa care va dansa moda in acest an", spun specialistii, care nu mai contenesc cu laudele.

Criza economica a fost pentru toti cei care au participat la spectacolul din Saptamana Modei cel mai bun stimulent. "Imaginatia merge bine pe frig", a fost stilul in care s-a comentat pe site-urile de specialitate, cu aluzie deloc delicata si la frigul din Paris, dar si la cel din buzunare.
Daca Christian Lacroix sau Cacharel au serioase probleme financiare si se afla in declin, Dior si Chanel au facut legea.

John Galliano, "mana de aur" de la Dior a amutit asistenta in timpul defilari. Proaspata, fermecatoare, inspirata si cuceritoare, au fost doar cateva dintre epitetele care au descris si laudat tinutele lui John Galliano. "Succesul sta in experienta si in stilul pe care il abordam, mai ales in colectiile haute couture, care reprezinta cea mai importanta arma, care ne mentine suprematia pe piata", a declarat Sidney Toledano, director executiv al Casei Dior.


Dior – femeia vedeta


"Dior se pregateste de razboi, cu armele lui Galliano si cu o femeie vedeta, cu forme sculptate", noteaza Fabsugar.com. Romantism si accente sobre, puritate si dramatism, toate intr-un amestec cuceritor. Fuste asimetrice, ample, carouri si volane, dantele si materiale pretioase. Tinute de echitatie si un bici, amplitudine regala si fast uluitor. Incredibil si spectaculos si, in acelasi timp, teribil de greu de descris in cuvinte. Mai multe poze aici.

Chanel – figura Minnie Mouse


Karl Lagerfeld a conceput o colectie speciala, care isi trage seva din neo-baroc. "Este prima data cand am creat o colectie fara sa folosesc negru si bleumarin.
Nu am pus nici un buton de aur",
a spus, mandru, Lagerfeld. Minunatul creator mai spune ca aceasta colectie este una "visata". "Am vazut toate schitele in vis. M-am trezit intr-o dimineata la cinci si in cateva ore colectia era gata. Am desenat toate schitele dupa pozele pe care le aveam in cap. Le visasem", spune coplesit de darul sau, Lagerfeld.  

Ingenios si proaspat, creatorul a trimis modelele pe podiumul de defilare cu parul coafat dupa modelul Minnie Mouse, intr-un curcubeu de culori capricioase. Colectia se face remarcata imediat prin nuantele proaspete, modelele inventive, delicate si puternice in egala masura si, nu in ultimul rand, prin materialele scumpe intre care de departe predomina matasurile si cele mai sofisticate dantele.
Mai multe poze aici.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod