Albul, tendinţă pentru Dolce & Gabbana

Încet, încet, creatorii de modă de peste hotare au început să-şi prezinte viziunile pentru sezonul următor - primăvară/vară 2011.
Încet, încet, creatorii de modă de peste hotare au început să-şi prezinte viziunile pentru sezonul următor - primăvară/vară 2011. Perioada 22 - 28 septembrie a fost numai bună în acest sens pentru că Milano a devenit capitala internaţională a modei, aici desfăşurându-se o nouă ediţie a festivalului Milan Fashion Week. Printre colecţiile care au ieşit cel mai mult în evidenţă s-a numărat, fără doar şi poate, linia prezentată de casa de modă Dolce&Gabbana.

Particularitatea pieselor prezentate în cadrul show-ului organizat de acest brand a fost, de departe, albul, prezent în proporţie de 90% în vestimentaţia propusă. Dacă ai fi privit spectacolul de modă te-ai fi gândit cu siguranţă că cei doi creatori, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, vor să îmbrace toate femeile în mirese sezonul următor.

Femeia îmbrăcată în broderii


Nu este mai puţin adevărat că aceiaşi doi creatori dau mână liberă reprezentantelor sexului frumos să-şi folosească imaginaţia şi, de ce nu, zestrea, pentru a-şi crea o garderobă demnă de podiumul din Milano.

Femeia imaginată de Dolce&Gabbana pare să fi folosit cuverturile, perdelele şi asternuturile brodate pentru a-şi completa garderoba.

Trecând peste obsesia albului care i-a urmărit pe cei doi pe parcursul întregii colecţii, am putut observa o alta - transparenţa. Majoritatea pieselor create lasă în mare parte la vedere silueta doamnei care alege să îmbrace aceste piese, de precizat însă ca niciun moment nu vorbim despre vulgaritate, ci despre romantism, simplitate, bun gust, rafinament.

Toate aceste caracteristici sunt întărite şi de materialele folosite din plin de designeri. Organza, dantela, macrameul, poplinul, multă broderie sau voalul au fost texturile cele mai uzitate în realizarea liniei vestimentare pentru sezonul cald de anul viitor.

Dacă ar fi să vorbim despre croială, linia nu este una uniformă. Designerii au respectat atât stilul mediteranean, aerisit, fresh, dar şi unul retro, romantic, care plasează femeia într-o altă epocă, plină de eleganţă şi stil.

Spectacolul special de modă a beneficiat de prezenţa unor vedete internaţionale care au venit parcă să garanteze succesul acestei linii. Dintre acestea le putem aminti pe Naomi Campbell, Kylie Minogue sau Jada Pinkett Smith.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alice007 pe 5 Oct 2010, 10:09
    D&G

    Interesanta colectie, iar viziunea, desi.....romantica si cu inluiente retro......

    1
    1

  • http://classiq.ro/ pe 29 Sep 2010, 12:23
    D&G

    imi place ce elementele romantice, feminine raman in moda si in sezonul urmator, asa cum si in acest sezon influentele retro si clasicismul au dat tonul in majoritatea colectiilor. imi plac foarte mult materialele folosite de D&G: dantela, macrameul, broderiile, am inceput sa le redescopar

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod