Mirela Stelea - Cum mi-am petrecut vacanţa de vară

Pentru ultimul articol din această vară caniculară, m-am decis să vă povestesc cum mi-am petrecut vacanţa, ce locuri am văzut, ce obiceiuri m-au impresionat, să vorbim despre relaxare,

Pentru ultimul articol din această vară caniculară, m-am decis să vă povestesc cum mi-am petrecut vacanţa, ce locuri am văzut, ce obiceiuri m-au impresionat, să vorbim despre relaxare, distracţie şi minunata gastronomie mediteraneană.În fiecare an aleg cel puţin un loc nou, în care nu am mai fost niciodată, unde să mă pot relaxa şi bucura de natură, de oameni si bucătăria tradiţionala, iar în această vară a fost rândul insulei Creta.

Cam la aproximativ o oră de condus de la aeroportul internaţional din Heraklion, capitala insulei Creta, se află superbul hotel de 5 stele Daios Cove, în care am petrecut o săptămână de vis şi pe care vi-l recomand cu cea mai mare căldură. Cu plaja situată într-un golf  al Mării Egee, o piscină cu apă de mare, apartamente aflate pe stânci şi cu vedere la mare, o telecabină din sticlă de care te puteai folosi pentru toate cele 5 nivele ale hotelului, inclusiv pentru piscină şi plajă, acest resort îţi oferă absolut toate facilităţile de care ai nevoie.

În fiecare zi mi-am împărţit timpul astfel încât să mă pot bucura şi de plajă, dar să şi pot vizita cât mai mult şi din împrejurimi.

Am fost fidelă şi orelor de sport dar şi tavernelor inclusiv pe cea din incinta hotelului, aşezată pe o terasă superbaă. Mâncarea este senzaţionala! Salate greceşti, tzatziki, fructe de mare, sardine şi, să nu uit, nemaipomenitul vin alb cretan, de care, vă spun sincer, nu m-am lipsit la nici o masă de pranz sau de seară. Ca să nu mai vorbim de gustoasele deserturi tradiţionale grecesti.

În fiecare seară după cină, ma relaxam la terasa hotelului, aşezată la ultimul etaj, şi care îţi oferea senzaţia că eşti pe un vas de croazieră în mijlocul mării. Acolo, în fiecare seară, diverşi artişti cântau la pian, chitară sau saxofon şi creau o atmosferă de vis. Pentru cei care doreau să continue distracţia, puteau alege fie o petrecere cu muzică tradiţională grecească, fie o seară petrecută într-unul din cluburile din portul orăşelului Agios, care se află la 5 km de hotel.

Sunt câteva obiective turistice pe care nu trebuie să le rataţi dacă ajungeţi în acest loc, printre care lacul Voulismeni, situat chiar în centrul oraşului Agios Nikolaos, în care, conform legendei, zeiţa Atena obişnuia să se scalde.

Insula Spinalonga, cu superbele plaje cu nisip alb şi apa turcoaz, palatul Knossos, unul dintre cele mai bine întreţinute monumente arheologice din Grecia, la o distanţă de 70 km de Agios Nikolaos, sunt şi ele destinaţii care nu trebuie ratate. Am hoinărit ore întregi pe străduţele înguste, printre casele albe acoperite cu plante mediteraneene roz, intrând în fiecare butic care mi-a ieşit în cale, de unde am şi achiziţionat câteva bijuterii superbe lucrate în stil grecesc.

Nu m-am plictisit nicio secundă.

Când oboseam, mă aşezam la o terasă pentru a savura o cafea grecească la ibric de care recunosc că sunt dependentă! Cam aşa as putea rezuma săptămâna mea de vacanţă din această vară. Deobicei, îmi place să vizitez oraşe, să colind muzee şi magazine, însă de această dată am preferat un sejur în care pur şi simplu să mă relaxez.  Aveam nevoie, după o perioadă intensă din punct de vedere profesional. Şi în mod special pentru că ştiam că, odată revenită în ţară, măa aştepta lucrul la noua colecţie pe care o voi lansa în această toamnă.

Pe curând, dragele mele!
Mirela Stelea
Dreams Come True www.mirelastelea.ro
Atelier: Str. Stockholm 11, Bucureşti. Tel 0762.985.066

mirela-stelea
mirela-stelea
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod