Stii care sunt cerceii potriviti pentru tine?

Nu o data am avut ocazia sa observ ca, atunci cand vine vorba despre alegerea bijuteriilor pe care urmeaza sa le poarte la vreo ocazie mai deosebita, prima grija a femeilor se indreapta spre cercei. Alte accesorii, cum ar fi spre exemplu inelele, bratarile sau colierele, trec in planul secund. Nu este de mirare ca se intampla astfel. De foarte multe ori, un chip fara cercei pare cumva "neterminat", oricat de prodigioase ar fi coafura si machiajul (sau cu atat mai mult).

In context, este de la sine inteles faptul ca in aceasta perioada vei scotoci de zor in caseta cu bijuterii si vei umbla prin magazine, cautand de zor cerceii ideali pentru tine, in functie de vestimentatia pe care intentionezi sa o adopti.
Dincolo de culoarea si de tipul pietrelor folosite, cel mai important aspect de care este bine sa tii cont se refera la forma cerceilor, care depinde in mod direct de cea a fetei tale.

Astfel, daca ai chip in forma de inima, ti se potrivesc cerceii ovali si lungi. Modelul perfect este cel usor ingrosat la extremitatea inferioara, fapt care va echilibra fericit trasaturile chipului.

Pentru o fata patrata, cu maxilarul usor proeminent, sunt recomandati cerceii cu forma unghiulara (dar rotunjiti la colturi!) si de dimensiune medie.
Nu se recomanda cerceii mari, cu atat mai putin daca au forma patrata, rombica sau triunghiulara, pentru ca nu ar face altceva decat sa atraga atentia asupra maxilarului si sa-ti inaspreasca trasaturile.

Chipului rotund i se potrivesc cerceii lungi si nu foarte lati, usor arcuiti in exterior. Pe de alta parte, daca ai gata alungita, poarta cercei tot rotunzi si lati, care vor indulci trasaturile fetei.

Am lasat special la urma forma ovala a fetei, pentru ca este considerata a fi ideala si, prin urmare, nu exista nici un fel de restrictii referitoare la modelul cerceilor.
Poti purta orice, dar fii totusi atenta la cerceii lungi: evita-i pe cei foarte lungi, pentru ca ti-ar compromite aspectul altminteri perfect al fetei.

Dar culoarea...?

In cazul in care stii ca ti se potrivesc nuantele reci (adica acelea cu subtonuri de albastru), opteaza pentru bijuterii de argint sau aur alb. La polul opus, pentru persoanele care arata bine in culori calde (cu subtonuri de portocaliu), alege bijuterii de aur galben.

Nu in ultimul rand, tine cont de partea de sus a vestimentatiei.
Cu cat aceasta este mai incarcata, din punct de vedere cromatic sau al modelului, cu atat cerceii vor fi mai mici, dar (de ce nu?) stralucitori si percutanti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod