De Halloween poarta bijuterii cu aspect mistic! Cum sa obtii un look dark-gothic?

Sarbatoare de origine celtica, preluata azi de multe tari, Halloween-ul s-a raspandit in secolul XIX prin intermediul emigrantilor irlandezi in Statele Unite ale Americii. Echivalentul sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, All Hallow’s Even inseamna dovleci transformati in felinare, deghizari in personaje grotesti (vrajitoare, schelete, mumii), dar si un prilej de parade si carnavaluri cu lumini obscure si decoratiuni infricosatoare.
Vechii celți credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de 31 octombrie, de Samhain ce le permite spiritelor rele sau bune sa o traverseze. Stramosii decedati ai familiei erau invitati acasa, in timp ce spiritele rele erau alungate. Se crede ca nevoia de a indeparta aceste spirite negative au dus la aparitia mastilor si costumelor care au ramas valabile pana in ziua de azi.

Acum, conotatiile comerciale ale Halloween-ului sunt evidente, dar dincolo de mastile cu aspect ieftin si costumele de la magazinele de inchiriat, aceasta sarbatoare te provoaca si la exercitii de imaginatie stilistica, in care dress-code-ul „spooky” sau  dark-gothic poate fi ridicat la rang de arta vestimentara.

Evident, in momentul in care confirmi sa participi la un bal sau party de Haloween, trebuie sa iti asumi si angajamentul de a urma dresscode-ul, dar pentru ca vorbim doar despre o seara nu trebuie neaprat sa iti cheltuiesti tot bugetul pe o garderoba speciala.
Hainele negre sunt intotdeauna prezente in dressing-ul tau, iar acestora le poti da o nota excentrica sau dramatica printr-un machiaj creativ, o coafura nonconformista si  accesorii cu pietre negre.

Expertii Preciosa Romania iti propun coliere cu pandantive, inele si cercei cu cristale din Boemia si furnituri din argint sau din inox si cristale Preciosa® GENUINE CZECH CRYSTAL™ produse in Bohemia, pe care le gasesti la concept store-ul din Baneasa Shopping City (etajul 1) sau pe www.mazza.ro.
Dark Style, Dark Wheel, Elan, Fantasy, Glamour, Glacon, Dark Line si Rare pot pune in valoare o rochie neagra din dantela cu aspect baroc.

Un colier cu un pandantiv multifatetat (Attente), in forma de cruce este o bijuterie foarte interesanta pentru aceasta sarbatoare. Il poti purta cu un inel Dark Wheel (Jet), din material ceramic de un negru intes, ornata cu trei zirconii transparente. Cerceii Dark Line, Moment Magique by Martha, Galaxias, Libre, Precious sau Glacon vor da o aura eleganta si totodata mistica aparitiei tale.
Poarta-i impreuna cu o bluza neagra din voal si leggins din piele. Totul tine de imaginatie si de curajul de a fi diferita de cei din jurul tau... Trick or Treat?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod