Cum să îți protejezi ghetele din piele pe timp de iarnă. 7 pași simpli

Cum să-ți protejezi ghetele din piele pe timp de iarnă. 7 pași simpli

Îți iubești încălțămintea și vrei să arate ca nouă cât mai mult timp. Dar iarna este cel mai mare dușman al ghetelor și cizmelor tale, din cauza apei, a zăpezii și mai ales a sării care este folosită pe străzi pentru a preveni apariția poleiului.
De aceea, trebuie să știi cum să-ți cureți și să-ți îngrijești corect încălțămintea din piele. Iată cum să faci asta în șapte pași simpli:

Pasul 1. Stabilește problema

Ai pete de sare pe ghetele tale? Poate că este murdărie care a pătruns în material sau pielea s-a udat după ce ai mers prin ploaie. În funcție de problema cu care te confrunți, există diverse metode de a-ți curăța și proteja încălțările din piele.

Pasul 2. Curăță

Indiferent de intemperiile cu care ghetele tale s-au confruntat, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să le cureți imediat ce ajungi acasă, înainte ca acestea să se usuce. În acest fel previi apariția petelor persistente.
Pentru petele de sare, amestecă părți egale de apă și oțet și șterge petele cu o lavetă moale. Pentru murdărie obișnuită, șterge ghetele cu o cârpă umedă.

Pasul 3. Lasă-le la uscat

Este obligatoriu ca ghetele tale din piele să se usuce complet după ce le-ai curățat, înainte de a șterge urmele de cauciuc care se pot forma pe laterale. De asemenea, este esențial ca încălțările să se usuce la aer, într-o zonă caldă, dar fără să intre în contact cu suprafețe calde, precum caloriferul.

Pasul 4. Elimină urmele de cauciuc

Ai observat că pe încălțările tale se formează unele linii negre? Acestea sunt urme de cauciuc sau murdărie care se imprimă pe ghete în timpul mersului, când îți atingi accidental o gheată cu talpa celeilalte. Pentru a le elimina, ai nevoie de o cârpă moale pe care să o înmoi în puțină apă, apoi în bicarbonat de sodiu.
Freacă cu grijă liniile negre de pe încălțări până când se curăță complet, apoi șterge cu o cârpă curată.

Pasul 5. Aplică crema

Aplicarea cremei de ghete este foarte simplă. Ai nevoie de o cârpă curată, pe care să o înmoi în crema sau uleiul special pentru piele și cu care să freci întreaga suprafață a încălțărilor, fără să omiți nicio zonă.

Pasul 6. Pulverizează spray protector

Este o idee bună să pulverizezi spray protector pe încălțările tale după fiecare curățare. Folosește un spray care oferă rezistență la apă și pulverizează înainte de a le purta pentru prima dată și după fiecare curățare, dar numai după ce sunt complet uscate.

Pasul 7. Păstrează-le corect

Lasă-ți ghetele într-un spațiu deschis după ce le-ai curățat, la temperatura camerei. Evită expunerea la temperaturi ridicate, care îți pot afecta și chiar distruge încălțămintea din piele.
Ghetele tale trebuie să "respire" după ce le-ai curățat, astfel că nu este indicat să le pui într-un dulap închis sau să le ții în cutie sau pungă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod