Femeie cu sutien roz

Cum să-ți alegi sutienul potrivit

Alegerea sutienului este o misiune destul de complicată pentru cele mai multe femei. Deși poate că ai deja o colecție impresionantă de sutiene, câte dintre cele pe care le deții îți vin perfect?

Cupele, bretelele și circumferința ne dau bătăi de cap tocmai pentru că este dificil să găsești combinația ideală, având în vedere faptul că fiecare femeie este unică, iar sutienele sunt concepute după măsuri standard.

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când pleci la cumpărături în căutarea sutienului ideal este să afli care sunt dimensiunile tale, iar pentru asta este necesar să te măsori. Iată cum să o faci corect:

Pasul 1: Stai dreaptă și relaxează-te. Nu inspira adânc înainte de a te măsura pentru că astfel se va mări cutia toracică.

Pasul 2: Folosind un metru de tip bandă, măsoară circumferința în zona aflată imediat sub sâni. Dimensiunea obținută este banda sutienului, adică circumferința acestuia. Poate varia între 70 și 85 centimetri sau mai mult în cazul persoanelor supraponderale.

Pasul 3: Măsoară cu metrul bustul, în zona cea mai proeminentă. Scade apoi din circumferința măsurată mai devreme circumferința bustului. Diferența dintre valoarea mare și cea mică indică mărimea cupei astfel:

Între 1,5 și 2,5 cm - cupa A,
Între 2,5 și 6,5 cm - cupa B,
Între 6,5 și 9 cm - cupa C,
Între 9 și 11,5 cm - cupa D,
Între 11,5 și 15 cm - cupa E,
Între 15 și 18 cm - cupa F.

Cele mai multe branduri notează dimensiunile sutienelor de tipul circumferință/bust. De exemplu, în cazul mărimii 70A, 70 reprezintă circumferința toracelui iar A reprezintă cupa.

 

Reguli pe care să le respecți ca să alegi sutienul potrivit


Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile atunci când aleg sutienul este aceea că se mulțumesc cu unul care este "aproape" bun, în loc să îl caute pe cel care le vine perfect. Când te afli la cumpărături și probezi sutienul, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte, chiar dacă ai ales unul de mărimea care știi că ți se potrivește. Iată ce trebuie să verifici:

- Când îți pui sutienul, apleacă-te și lasă-ți sânii să cadă natural în cupe. Ridică-te încet și ajustează sutienul astfel: ridică sânii cu mâinile în așa fel încât mameloanele să fie plasate în centrul cupelor. Zona centrală a sutienului trebuie să fie lipită de stern, osul pieptului. Ai grijă să nu fie goluri în această zonă.

- Asigură-te că nu se formează cute pe cupe și că acestea se așază perfect pe sâni.

- Uită-te în oglindă din lateral și observă dacă banda sutienului îți cuprinde în mod corect spatele. Nu trebuie să te strângă, dar nici să fie prea largă.

- Ai grijă ca sutienul să se închidă bine la spate la ultima gaică, cea mai largă, astfel încât să poți strâmta pe măsură ce sutienul se uzează și devine mai larg. Vei putea folosi sutienul în acest fel pentru o perioadă mai lungă de timp.

- Nu uita să potrivești bretelele sutienului. Trebuie să găsești un echilibru între confort și susținere.

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod