Cum să porți corect inelele: reguli de etichetă

Inelele au fost purtate din cele mai vechi timpuri ca bijuterii. Dar regulile de etichetă ale acestor podoabe nu sunt cunoscute de către toată lumea.
În prezent, inelele sunt accesorii alese atât de femei, cât și de bărbați. Mai jos, am enumerat câteva reguli pe care le poți urma pentru a purta corect inelele. Iată care sunt acestea!

Câte inele este recomandat să porți?


În cazul femeilor, numărul de inele de la o mână ar trebui să fie de maxim 2, iar în total 3. În cazul persoanelor căsătorite, este vorba de inelul de logodnă, verighetă și încă un inel la alegere. Femeile care poartă mai mult de 3 inele dau dovadă de prost gust, după regulile de etichetă adoptate în această privință.
O altă regulă se referă la degetele pe care se pot purta inelele și modelele de bijuterii agreate pentru fiecare deget în parte. De exemplu, pe degetul mic este recomandat să porți un inel simplu și îngust. Degetul inelar are locul rezervat pentru verighetă, iar degetul mijlociu este perfect pentru inelele mari, cu pietre. Iar pe degetul arătător pot fi purtate inele subțiri, care au fie pietre de mărimi medii, fie ornamente geometrice. Multe femei aleg să poarte inele și pe degetul mare, iar recomandarea pentru acest tip de inele este ca acestea să fie masive, fără pietre sau alte ornamente.

În ceea ce-i privește pe bărbați, purtarea acestor podoabe este mai limitată.
Verighetele simple sunt recomandate pentru sexul masculin, iar inelele de familie sau cu gravură pot fi purtate pe inelarul sau degetul mic de la mâna stângă. 

Cum să porți inelele corect?


1. După forma mâinii


Degetele mai groase merg cel mai bine în combinație cu inelele cu pietre ovale și forme geometrice, iar mâinile cu degete mai subțiri pot fi complimentate cu ajutorul unui inel cu piatră rotundă.

În cazul în care falangele mâinilor ies destul de mult în evidență, încearcă să alegi un inel cu pietre mari, pe când inelele subțiri sunt perfecte pentru falangele mai mici și scurte. Dacă ai degetele foarte subțiri, inelele cu pietre mai mici sau care lipsesc de tot sunt recomandate, deoarece inelele late nu fac decât să mărească lățimea degetelor.

2. După vârsta purtătorului


În cazul persoanelor tinere, inelele delicate sunt recomandate, deoarece pot scoate în evidență catifelarea pielii și finețea mâinii. Iar persoanele mai în vârstă pot purta inele mai mari, care schimbă atenția de la pielea mâinii la pietrele inelului, de exemplu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod