Cum să păstrezi pantofii albi perfect curați. 6 trucuri

Cum să păstrezi pantofii albi perfect curați. 6 trucuri

Tenișii și pantofii sport albi sunt de nelipsit din colecția oricărei femei care este pasionată de modă și nu numai.
 Dar cea mai mare provocare este să menții pantofii albi imaculați, așa cum erau în ziua în care i-ai cumpărat. Din fericire există câteva metode care te vor ajuta să ai întotdeauna pantofi de un alb perfect. Iată ce să încerci:

Maschează zgârieturile cu ojă

Este foarte simplu să ascunzi acele zgârieturi neplăcute de pe pantofii tăi sport. Folosește o ojă albă pentru a le retușa. În acest fel le vei ascunde, iar murdăria nu va mai rămâne blocată în zgârieturi.

Curăță petele cu șervețele umede sau oțet

Poți folosi o mulțime de soluții pentru a îndepărta rapid petele de pe tenișii tăi albi. Șervețelele umede sun o soluție la îndemână atunci când ești pe drum și tocmai ți-ai murdărit pantofii albi, dar acasă poți folosi un burete sau o cârpă albă pe care ai pus puțin oțet pentru a freca pata.

Nu îi spăla în mașina de spălat

Nu spăla niciodată tenișii sau sneakerșii albi în mașina de spălat. Nu se vor curăța bine și există riscul de a-i deteriora.
De asemenea, excesul de apă și de detergent provoacă acele pete galbene care rămân pe teniși după ce se usucă. Spală-i de mână, într-un vas cu apă călduță în care ai pus puțin detergent de rufe. Folosește o periuță de dinți veche pentru a elimina petele rezistente și pentru a ajunge în locuri greu accesibile. Spală șireturile albe separat, nu în aceeași apă cu pantofii.

Umple-i cu prosoape de hârtie pentru a se usca mai ușor

Stoarce cu grijă apa din pantofii tăi albi, apoi umple-i cu prosoape de hârtie și las-i la uscat, în aer liber. Șervețelele din hârtie vor absorbi apa, iar tenișii se vor usca mai repede. 

Folosește detergent de vase pentru pete de grăsime

Dacă o pată de ulei a ajuns pe tenișii tăi, folosește o picătură de detergent de vase pentru a o elimina. Umezește puțin pata, aplică foarte puțin detergent lichid de vase și freacă cu o periuță de dinți veche.

Curăță petele rezisente cu o soluție diluată de clor

Ai voie să folosești clorul pentru a-ți curăța pantofii albi, dar trebuie să fii foarte prudentă și să respecți o regulă obligatorie: nu pune niciodată clor nediluat direct pe pantofi! Amestecă o parte de înălbitor pe bază de clor cu cinci părți de apă. Dacă folosești o soluție mai concentrată, tenișii tăi se pot îngălbeni.
Înmoaie o periuță de dinți veche în apa cu clor și freacă cu grijă pantofii. Clătește-i cu apă calduță, niciodată apă fierbinte.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod