Ce accesorii purtam in noul sezon?

In toamna aceasta, tendintele in ceea ce priveste accesoriile pentru tinuta de zi mentin in actualitate posetele mari, cu tot felul de catarame si cu cat mai multe buzunare exterioare. De asemenea, sunt agreate posetele din piele de sarpe - si, in context, tot felul de accesorii din acest material: incaltaminte, curele, portofele, pantofi si chiar bratari. Pe de alta parte, pentru o tinuta ceva mai sofisticata, poti purta posete din blana.

In ceea ce priveste tinutele de seara, in lina intai revin posetele de mici dimensiuni, purtate pe umar, sau cele putin mai mari si cu incuietori metalice.
In principiu, sunt recomandate posetele din material care imita metalul, de culoare aurie.

Nu scapa din vedere posetele in nuante vii - de exemplu, de un rosu intens, care va personaliza orice tinuta. Se potrivesc mai ales atunci cand au rolul de a conferi o pata de culoare intregului ansamblu; de exemplu, atunci cand te imbraci in gri sau negru. De altminteri, tine cont de faptul ca rosul este unul dintre imperativele acestui sezon, asa incat nu rata ocazia de a te pune astfel in valoare.

In general, tendintele in materie de accesorii sugereaza ca fiecare poseta sa se identifice printr-un detaliu aparte.
Fie prin cromatica aparte, fie printr-un detaliu: barete din lant subtire, catarama aurie masiva, sau ornament, conceput fie din zale micute si aplicat in fata, fie din pietre stralucitoare, plasate in colturi.

In alta ordine de idei, in acest sezon se poarta foarte mult centurile, in special cele groase si avand catarame ornamentate. Una din ultimele "gaselnite" in domeniu se refera la centurile pe doua sau chiar pe trei randuri.

Manusile sunt o alta revelatie a sezonului, chiar daca afara nu este inca atat de frig.
Poti purta manusi din piele de oaie, material care, prelucrat prin metode specifice, devine foarte moale, subtire si deci confortabila. Sunt agreate modelele cu diferite ornamente, cum ar fi mansete din blanita fina sau butoni "fantezie". In ceea ce priveste culorile, poti alege dintre multe variante: negru, camel, nuanta coniacului, diferite nuante de gri. De asemenea, se poarta manusile tricotate, in cele mai diverse nuante (ca idee, ar fi bine sa nu uiti de rosu...).

Tot la capitolul "accesorii", nu putem omite esarfele despre care, se stie, confera mult farmec si feminitate unei tinute.
Sunt de preferat, ca si in majoritatea exemplelor anterioare, esarfele de culoare rosie, asortate la o tinuta predominant gri sau culoarea carbunelui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod