Atentie la decolteu!

Temperatura creste pe zi ce trece, iar noi suntem tentate sa ne imbracamcat mai sumar: bluze cat mai lejere, pantaloni largi sau scurti sibineinteles nelipsitii papuci. Dar daca in unele locuri ne sunt acceptatetoate aceste vesminte, la birou nu sunt intotdeauna bine venite.

Tot ceea ce purtam ne reprezinta, spune ceva despre noi. Sa mergiimbracata decent la serviciu, chiar si pe timpul verii, arata respectulpe care il porti atat colegilor cat si locului in care lucrezi. Iata sicateva sfaturi despre ce este bine si ce nu este bine sa porti la birou.

Este bine...
Primul pas: hotaraste-te ce rol vrei sa joci si cum vrei sa fiiperceputa.
Actorii sunt cei care isi raspund mereu la patru intrebari inainte de aintra in pielea unui personaj. Nu ar fi rau sa faci si tu acelasi lucru.
1. Cine esti? Cu alte cuvinte care este rolul tau in ziua respectiva?
2.
Unde ma aflu? La birou, la un cocktail, la un eveniment sportiv.
3. Cine sunt cei de langa mine? Ma intalnesc cu un client astazi, sauam sedinta cu seful, colegii sau subordonatii?
4. Ce vreau de la ei? Vreau sa-i impresionez cu prezenta mea, vreau saobtin o aprobare?

Gandeste-te pe cine vrei sa impresionezi si uita-te cum este aceastaimbracat.
Daca seful tau nu iese niciodata din tiparul camasa plus cravata, artrebui sa-l urmezi, indiferent de ce poarta colegii tai. Dar daca sefultau poarta camasi sport, simte-te libera sa faci si tu la fel.

Alege haine nu foarte transparente si nici foarte stramte. Mai exact,nu purta ceva prin care se poate "citi". Si nici hainele care sa laseprea multe portiuni ale corpului descoperite nu sunt indicate.

Fii atenta la ce pui in picioare.
In unele locuri de munca nu sunt permisi papucii.
Daca lucrezi intr-unastfel de loc, alege o sanda usoara sau un pantof de vara comod. Acolounde nu ai nici un fel de restrictii, nu uita totusi unde te afli sirenunta la papucii de plaja.

Intereseaza-te daca exista un regulament in legatura cu vestimentatiain departamentul in care lucrezi.
Daca exista, afla totul despre el si incearca sa nu il incalci.

Nu este bine...
Nu-ti arata lenjeria.
Trebuie sa fii atenta ca nici macar o bretea a sutienului tau sa nu iasain evidenta. Gandeste-te la scena din "Jurnalul lui Bridget Jones", incare Bridget a aparut la birou intr-o bluza foarte transparenta prin carei se putea vedea sutienul cel sexy. Seful ei, in rolul caruia juca HughGrand, a privit-o oricum, dar numai profesional nu, in acel moment. Asaca daca vrei sa fii luata in serios la serviciu, nu poti aparea ca lao iesire in oras.
Daca totusi bluzele tale sunt astfel croite incat nu poate fi evitata oiesire in evidenta a bretelelor sutienului, poarta un sutien cu breteletransparente, sau ai grija ca sutienul normal sa fie mereu in buna staresi simplu.
Cele din bumbac sunt ideale - pe langa faptul ca sunt placutela vedere, mai sunt si foarte confortabile.

Nu-ti aduce garderoba de week-end la serviciu.
Asta inseamna fara pantaloni pescaresti, fara tricouri sport si foartestramte, nu fustite scurte si pline de volane si nu papuciilor deplaja. Imbraca-te conform fiecarei ocazii in parte. Vorba aia, nici laplaja nu mergi in hainele de birou.

Ai grija cum iti alegi dresurile.
Daca porti o fusta si o bluza nu foarte elegante, atunci opteaza pentruo sanda lejera si nici nu te gandi la dresuri. Dar daca ai o intalnirede afaceri, picioarele goale nu se potrivesc. Multe companii de ciorapiau creat linii speciale pentru vara, asa ca nu-ti va fi asa de greu sate acomodezi cu ei.

Nu lasa machiajul sa se "topeasca".
Nimic nu este mai urat decat un machiaj care are de suferit din pricinatranspiratiei si caldurii.
Folosete mai putine produse cosmetice, iar cele folosite ai grija sa fiepotrivite pentru vara, adica ceva mai resistente la caldura.
Folosestesi o crema care sa te protejeze de razele soarelui.

Nu uita de atuurile tale.
Nu conteaza cat de grabita esti sau cat de cald este afara, nu uita sa tebucuri de vara si sa fii zambitoare. Cand zambesti ochii iti stralucesc,iar totul ti se pare mai frumos. Este tot ceea ce ai nevoie pentru auita de caldura.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod