Adevarata valoare a inelului de logodna

Inelul de logodna este un obiect-simbol cu o vechime remarcabila si care a marcat momentul care precede casatoria inca din antichitate. Toata simbolistica acestui obiect se lega atat de latura sociala, devenind un semn distinctiv pentru viitoarele sotii, cat si de spatiul magic, in care inelul oferit de barbat si acceptat de viitoarea sotie devenea simbolul unirii lor pe viata.

Pietrele folosite aveau la randul lor o simbolistica foarte aparte. Diamantul montat intr-un inel de logodna simboliza recunoasterea puritatii fecioarei, safirul era semnul fidelitatii reciproce, rubinul facea referire in Grecia Antica la culoarea singelui celor doi logodnici, care se va tranforma intr-o singura culoare comuna, aceea a noii fiinte spirituale, care se naste prin casatorie.


Contemporanii au preluat si pastrat traditia oferirii inelului de logodna in forme legate mai mult sau mai putin de o simbolistica reciproc impartasita la nivel social. "Povestea" inelului si a pietrelor este acum impartasita de catre cei doi ca un moment personal si mai putin social.

De aceea alegerea unui inel de logodna are ca si criteriu principal potrivire lui cu personalitatea purtatoarei. Este, asadar, o alegere si o relatie deosebit de sugestiva cu obiectul-simbol.

Pentru mine, ca designer de bijuterie, este foarte important sa cunosc persoana careia i se va darui inelul.
Proiectarea lui din punctul de vedere al esteticii si al simbolului pe care il reprezinta se face in functie de personalitatea celor doi si a ideilor care inconjoara relatia lor.

Rezulta uneori obiecte complexe, care se desprind ca estetica de precedentele lor clasice. Pentru cei care vor sa urmeze traditia, privirea inelelor propuse de mine ca pe niste inele de logodna, poate fi desigur un soc. Pentru cei care isi asuma idele si deciziile este, fara indoiala, doar o optiune. Este adevarat ca pe termen lung.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana-maria pochiu pe 30 Mar 2010, 18:29
    text

    moda e tot ce am....mai am creier si un stil cel mai mult roz.

    0
    0

  • ella pe 3 Feb 2009, 13:33
    Inelul dovada de iubire

    Nu conteaza cat e de mare sau ce pret are...nu e importanta culoarea sau etc, daca prietenul te iubeste, te apreciaza, te respecta si se gandeste si la tine nu doar la ce vrea el, o sa ti dea un inel...Lavy e foarte frumoasa povestea ta...si eu am primit un inel de logodna si sunt foarte incantata de logodnicul meu pt gestul lui....e intradevar un moment foarte frumos ce no sa l uit niciodata.......

    0
    0

  • Lavy pe 27 Iun 2008, 16:39
    inelul adevarat

    inelul de logodna trebuie sa fie ceva foarte special, pentru ca amintirea momentului in care te-a cerut in casatorie dureaza pentru toata viata. cred ca aici conteaza f mult partenerul, cat de mult te iubeste si ce fel de sacrificii e in stare sa faca pentru tine. eu personal am primit de la logodnicul meu un inel cu diamant... a facut praf economiile noastre pentru cateva luni (pentru ca nu avem deloc venituri mari), dar a meritat. de fiecare data cand vad inelul sunt atat de mandra, si ma simt atat de norocoasa sa am un iubit care ma apreciaza atat de mult...

    0
    0

  • mara pe 26 Iun 2008, 19:07
    inelul

    pt. mine nici nu a existat vreun inel sau altceva.imi doream sa am ceva de la el care sa ma lege intr-un fel de iubit atunci cand nu eram cu el.de pietre scumpe .....nici nu visam.cand am batut un apropo s-a facut ca ploua si mi-a dat a2-a zi un trandafir alb.

    0
    0

  • mary_ana pe 6 Mar 2008, 20:09
    inelul

    eu personal nu cred k as primi un inel k diamant pt k e f scump,asa ma gandeam la unul din argint asa simpul k o pietricica,da nu stiu d care pietricica....ar putea sa imi dea cineva niste idei si diferente d pret,ceva.numai bine

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod