5 motive pentru care este bine să nu porți sutien

5 motive pentru care este bine să nu porți sutien

Sutienele există încă din Grecia antică. În prezent, majoritatea femeilor poartă zilnic sutien, iar această piesă de lenjerie intimă a devenid esențială în orice garderobă.
Dacă te regăsești în descriere, atunci ar trebui să știi că este bine să faci din când în când o pauză de la purtarea sutienului.

Iată câteva benficii de care te poți bucura dacă renunți din când în când la purtarea sutienului:


Circulația sanguină va fi îmbunătățită


Vrem ca hainele noastre să fie confortabile, dar ne dorim ca sutienele să fie cât mai bine strânse pe corp. Iar dacă analizăm acest lucru, realizăm că sutienul este o piesă vestimentară care strânge țesutul mamar. Toată această presiune la nivelul pieptului comprimă vasele de sânge și împiedică circulația adecvată, la fel ca orice altă piesă vestimentară strânsă pe corp.

Atunci când renunți la sutien, sângele va circula liber, rezultatul fiind sâni cu un aspect mai sănătos și o circulație sanguină îmbunătățită în zona toracelui.

Vei dormi mai bine


Numeroase femei poartă sutien sau bustiere pe timp de noapte. Dar acest obicei nu este deloc sănătos.
Afectează serios circulația sanguină, așa cum arată un studiu citat de brightside.me. Prin urmare, renunță la sutien pe timp de noapte și vei avea un somn mai odihnitor.

Sânii pot părea mai mari


Purtăm adesea sutiene de tip push-up pentru a ne pune sânii în evidență. Dar cea mai bună modalitate de a avea sâni mai mari și un decolteu care iese în evidență este aceea de a renunța la sutien. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când trebuie să suțină liber țesutul mamar, mușchii pectorali trebuie să acționeze împotriva gravitației. Deși sânii nu vor crește în adevăratul sens al cuvântului, mușchii tonifiați ai pieptului îi vor face să pară mai mari.

Sânii devin mai fermi


Profesorul Jean-Denis Rouillon de la Universitatea Besançon din Franța și-a petrecut peste 15 ani din carieră cercetând anatomia corpului feminin. Potrivit descoperirilor sale, sânii femeilor care au purtat sutien se lasă cu aproximativ șapte milimetri mai mult decât sânii celor care nu au purtat sutien timp de un an.
Rezultate similare au fost obținute și în cadrul unor studii realizate în Japonia.

Sănătatea sânilor este îmbunătățită


Renunțarea la sutien te poate ajuta să îmbunătățești sănătatea pielii și a mușchilor de la nivelul sânilor. Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Circulația sanguină este îmbunătățită, ceea ce face ca la nivelul pielii și mușchilor să ajungă mai mulți nutrienți și oxigen. Materialul textil lipit de piele blochează evaporarea transpirației și împiedică pielea să respire, ceea ce duce la dezvoltarea bacteriilor ce cauzează diferite probleme de sănătate a pielii.
Din această cauză te poți confrunta cu apariția acneei pe piept. Atunci când renunți la purtarea sutienului, pielea sânilor nu mai este sufocată de materialul textil, iar transpirația nu rămâne timp îndelungat pe piele.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod