Testul inelului în sarcină. Cât de adevărată este această superstiție?

Atunci când ești însărcinată, cel mai des întâlnită întrebare pe care o auzi este legată de sexul copilului. Unii oameni preferă să aștepte până la naștere și să fie surprinși. Alții sunt atât de entuziasmați, încât vor încerca tot felul de lucruri pentru a prezice sexul bebelușului înainte de a face o ecografie. Ai auzit de testul inelului în sarcină? Iată cât de relevant este acesta!

Cât de adevărat este testul inelului în sarcină?


50-70% dintre părinți abia așteaptă să afle sexul copiilor lor nenăscuți. Cu atât de multe superstiții și povești, nu există o lipsă a metodelor prin care poți încerca să ghicești sexul copilului tău. Unii cred în aceste teste, pe când pentru alții este doar o distracție. Unul dintre cele mai populare este testul inelului în sarcină.

În cazul acestui test, se ia inelul femeii însărcinate, se leagă cu un fir sau șnur.
Unele femei folosesc un fir de păr. Femeia însărcinată stă culcată pe spate, cât se ține deasupra burticii inelul legat. Dacă inelul se învârte într-un cerc, copilul va fi fată. Dacă inelul se leagănă înainte și înapoi, copilul va fi băiat. Unele persoane cred că atunci când se rotește inelul în cerc este băiat, iar când se leagănă înainte și înapoi este fată.

În mod logic, aceasta nu este o metodă științifică de determinare a sexului unui copil nenăscut. De fapt, această metodă de predicție este atât de veche, încât nu se mai știe de unde a pornit.

Johns Hopkins School of Public Health a prezentat o curiozitate pentru această tehnică.
În 1999, cercetătorii au rugat 104 femei însărcinate să prezică sexul copiilor lor, folosind metoda pe care o preferau. Femeile au avut o rată de succes de 55 de procente. Se pare că testul inelului în sarcină și alte teste asemănătoare nu prezic nimic.

La fel ca în cazul tuturor superstițiilor, creierul nostru vrea să creadă. Un profesor de psihologie de la Universitatea Cornell, Tom Gilovich, spune că oamenii caută cauza și efectul chiar și acolo unde nu există. De exemplu, s-ar putea să ai și tu prieteni care să fi făcut testul inelului în sarcină și să se fi adeverit.
Însă aceasta este o coincidență, nu magie. Un studiu publicat în 2010 în Journal of Health Psychology a descoperit că femeile gravide sunt mai predispuse să asculte părerile prietenilor și familiei decât sfatul medicului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod