Sfaturi pentru primul trimestru de sarcină

Sarcina este una dintre cele mai interesante perioade din viața unei mame. Ești supusă unor schimbări, fie ele fizice sau emoționale. Sarcina în sine este împărțită în trei trimestre, fiecare dintre acestea făcându-ți cunoștință cu schimbări diferite. Iată câteva sfaturi pentru primul trimestru de sarcină!

Iată ce sfaturi pentru primul trimestru de sarcină te pot ajuta să treci mai ușor prin această perioadă!


Primul trimestru de sarcină este perioada în care te vei mișca cel mai mult, vei face face multe planuri și le vei schimba. Practic, acesta este momentul în care corpul tău este inundat cu enzime, iar hormonii tăi o iau razna. Este perioada în care ai nevoie de ajutor emoțional. Având în vedere că burtica nu este încă foarte mare, sprijinul fizic mai poate aștepta. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să supraviețuiești în primul trimestru de sarcină!

1. Dormi când simți nevoia


Îți este somn? Culcă-te. Este recomandat să dormi când vrei și în ce poziție îți dorești.
În interiorul tău se dezvoltă o ființă umană. Meriți toată odihna pe care o poți obține, indiferent cât de mult ai dormit deja.

2. Nu fi atât de aspră cu tine


Hormonii tăi încep să o ia razna, pielea să se întindă și ajungi să renunți la multe lucruri care îți plac. În mod evident, vei fi puțin indispusă și s-ar putea să faci unele greșeli sau să iei câteva dezicii greșite. Este în regulă. Nu fi atât de aspră cu tine! Chiar dacă greșeala este a ta și cineva te ceartă, încearcă să înveți din ea, nu să te învinuiești constant.

3. Răsfață-te


Orice viitoare mamă trebuie să se răsfețe. Este pe punctul de a deveni mamă.
În orice caz, o viitoare mamă poate face doar jumătate din munca din casă pe care o făcea înainte. Deci ar putea să petreacă acest timp economist pentru a face lucruri relaxante. Cumpărături, citit sau pur și simplu plimbat. Orice lucru care te face fericită.

4. Fii recunoscătoare


Având în vedere stilul de viață stresant pe care îl au oamenii în prezent și calitatea hranei existente, rata fertilității a înregistrat o scădere la nivel global. Asta înseamnă că, dacă ești însărcinată, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să te bucuri.
Visul tău va fi împlinit în curând. De fiecare dată când te sperie gândul că vei fi mamă, fii recunoscătoare și încearcă-te să te gândești la toate acele lucruri frumoase pe care le vei experimenta odată ce piticul tău va fi adus pe lume.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod