Poftele în sarcină: cum să scapi de ele

Multe viitoare mămici au făcut cunoștință cu poftele în sarcină. Iar în timp ce unele au poftă de broccoli, banane sau fulgi de ovăz, cele mai multe femei vor ciocolată, înghețată și dulciuri.
Dacă dorința ta pentru zahăr și grăsimi este prea puternică pentru a-i rezista, poți să o satisfaci ocazional. Dar încearcă să ții poftele în sarcină sub control, deoarece copilul aflat în creștere are nevoie de substanțe nutritive.

Nu toate poftele în sarcină sunt nesănătoase. De exemplu, produsele lactate sunt bogate în proteine și calciu și se află printre alimentele cele mai dorite de viitoarele mămici. Poftele alimentare diferă de la o sarcină la alta, putându-se schimba chiar și de la zi la zi.
Se poate ca mâncarea de care te-ai bucurat ieri să-ți provoace repulsie azi. Iar poftele nesănătoase pot fi păcălite cu ajutorul a câtorva trucuri pe care ți le-am enumerat mai jos.
 

1. Nu rata micul dejun în nicio zi.

Dacă începi ziua cu un mic dejun hrănitor, vei fi mai puțin predispusă la poftele alimentare matinale. Iar, în general, este recomandat să urmezi o dietă echilibrată, care include surse slabe de proteine, lactate, cereale integrale, fructe și legume. 
 

2. Fă sport în mod regulat.

Exercițiile te pot ajuta să-ți distragi atenția de la poftele alimentare. Printre exercițiile fizice regulate se poate număra și o plimbare zilnică.
Aceasta este o modalitate perfectă și de a rămâne în formă în timpul sarcinii. 

3. Păcălește-ți poftele cu gustări sănătoase.

Pregătește în avans gustări sănătoase și ține-le la îndemână pentru momentele în care se declanșează poftele. Dacă ți-e poftă dintr-o dată de ceva dulce sau sărat și nu ai nimic în minte, s-ar putea să ajungi să mănânci o gustare de care nu ai nevoie.

4. Oprește-te la porții mici. 

Poți mânca o singură linguriță de înghețată în locul unui castron plin. Sau un singur pătrățel de ciocolată în locul întregii tablete, pentru a limita cantitatea de grăsimi pe care o consumi.


5. Mănâncă regulat.

Atunci când mănânci regulat, reușești să eviți scăderea nivelului de zahăr din sânge, care ar putea declanșa poftele alimentare. Împarte produsele alimentare de-a lungul unei zile în șase mese mai mici.


6. Alege alimentele cu un conținut caloric mai mic.

Iaurtul înghețat și batoanele de ciocolată cu un conținut mic de grăsimi pot fi alternativele sănătoase perfecte pentru momentele în care îți dorești înghețată. 

Tu cum te înțelegi cu poftele în sarcină?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod