Cum ți se schimbă buricul în timpul sarcinii

Există o mulțime de schimbări prin care trece corpul femeilor în timpul sarcinii, dar nicio schimbare nu este atât de evidentă ca burta lor.
Dacă ești la primul copil, vei vedea că burtica se vede de obicei în jurul săptămânii a 18-a de sarcină. Însă femeile care sunt la a doua sau la a treia sarcină vor observa mult mai repede. Pe măsură ce crește burtica, se întâmplă și alte lucruri: linea nigra devine vizibilă, pot începe să apară vergeturi, iar buricul pare a avea o viață proprie. Deși nu este un subiect atât de des abordat, iată cum ți se schimbă buricul în timpul sarcinii și ce schimbări nu ar trebui să te sperie deloc!

Moduri în care ți se schimbă buricul în timpul sarcinii


Buricul iese în afară


Multe femei însărcinate au observat că buricul lor se ridică în timpul sarcinii, mai ales în ultimul trimestru, când burta este întinsă. Pe unele femei le deranjează că proeminența rămâne evidentă chiar și sub haine.
În cele mai multe cazuri, un buric proeminent este perfect normal pentru femeile însărcinate. Dar dacă este însoțit de o durere ușoară și un disconfort la nivelul burții, trebuie să consulți un specialist, pentru a exclude hernia ombilicală, o afecțiune în care părți ale intestinului subțire ies printr-o gaură în peretele abdominal până în zona ombilicală.

Buricul se aplatizează


Spre deosebire de situația de mai sus, unele femei au buricul aplatizat în timpul sarcinii. Pe măsură ce pielea de pe burtă se extinde, pielea buricului face același lucru, de aici provenind acel aspect aplatizat.
Și acest lucru este normal pentru femeile însărcinate. Forma buricului va reveni la normal după naștere.

Simți mâncărime la nivelul buricului


Pielea întinsă poate fi sensibilă și poți simți mâncărimi aproape de zona ombilicului. Dacă aplicarea cremei hidratante nu ameliorează mâncărimile, medicul tău ar trebui să verifice dacă sunt prezente papule urticariene pruritice (erupția polimorfă a sarcinii), care sunt însoțite și de erupții cutanate asemănătoare cu urticaria.

Simți durere la nivelul buricului


De multe ori, senzația pe care o simți în zona burții, cum ar fi durerea, poate fi cauzată de faptul că pielea este întinsă. Dacă simți durere în zona ombilicului, nu este nevoie să îți faci griji decât dacă este vorba despre o durere ascuțită, care persistă timp de câteva minute.
În acest caz, ar trebui să mergi urgent la doctor.  
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod