Cea mai bună poziție în care să dormi dacă ești însărcinată

Cea mai bună poziție în care să dormi dacă ești însărcinată

În ultimele luni de sarcină, somnul poate fi o problemă pentru cele mai multe femei. Vizitele dese la toaletă, arsurile stomacale și pozițiile incomode de somn sunt câteva dintre problemele care le provoacă femeilor însărcinate insomnii.
Dar se pare că medicii au un remediu foarte simplu pentru toate aceste probleme.

Cea mai bună poziție de somn pentru o gravidă este pe partea stângă, potrivit specialiștilor de la American Pregnancy Association, citați de 
purewow.com. Nu doar că te ajută să dormi mai bine, dar este o poziție benefică și pentru bebeluș.

Atunci când dormi pe partea stângă, circulația sanguină către placentă este una adecvată, iar copilul va primi toți nutrineții de care are nevoie și necesarul de oxigen. De asemenea, poziția de somn pe partea stângă nu va pune o presiune suplimentară pe ficat, făcând somnul mult mai ușor.

Un truc care ajută la estomparea durerilor de spate, care sunt frecvente în timpul sarcinii, este acela de a dormi pe partea stângă, cu genunchii îndoiți și o pernă așezată între picioare.

Ce poziții de somn ar trebui să eviți în timpul sarcinii?


Dacă erai obișnuită să dormi pe spate, va trebui să-ți schimbi acest obicei în timpul sarcinii.
Această poziție poate cauza probleme în cazul femeilor însărcinate, precum dureri de spate, respirație superficială sau apnee, tensiune arterială scăzută și un nivel scăzut al circulației sanguine către placentă. Motivul este presiunea mare pe care abdomenul o pune pe majoritatea organelor, dar și pe cele mai importante vase de sânge.  

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod