Ce se întâmplă dacă mănânci zahăr în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, viitoarele mămici au tot felul de pofte. Însă există o presiune constantă de a mânca alimente și preparate sănătoase, deoarece nu mănânci doar pentru tine, ci și pentru copilul tău.
Un studiu realizat cu ajutorul a 9.000 de mame și copiii lor a evidențiat că, dacă mănânci zahăr în timpul sarcinii, s-ar putea să cauzezi anumite alergii care vor apărea în viața copiilor pe măsură ce cresc.

De ce nu e bine să mănânci zahăr în timpul sarcinii?


Zahărul se regăsește sub forma monozaharidelor, cum ar fi glucoza și fructoza, și dizaharidelor, precum zaharoza, care se adaugă în alimente și se regăsesc în siropuri, miere și suc de fructe neîndulcit. Este inclus și zahărul din carbohidrații de bază.
Legumele și fructele proaspete pot fi consumate în continuare de către viitoarele mămici.

Studiul realizat de Universitatea Queen Mary din Londra și publicat în European Respiratory Journal a implicat 9.000 de mame și copiii lor. Acesta a fost făcut pentru a studia corelația dintre consumul ridicat de zahăr și alergiile și astmul alergic la copiii mici.

Studiul a implicat femeile care au rămas însărcinate în jurul anului 1990 și alergiile pe care le-au dezvoltat copiii acestora până la vârsta de 7 ani.
Printre acestea se regăsesc astmul și alergiile comune, cum ar fi alergia la praf. Efectul a fost calculat în comparație cu cantitatea de zahăr, precum zahărul prezent în ceai, cafea și anumite grupe de alimente, dar nu au fost testate și zaharurile naturale din lapte, fructe și legume.

Atunci când au fost comparate mamele care au consumat cantități mari de zahăr în timpul sarcinii cu mamele care au consumat cantități mici de zahăr, a existat un risc crescut de apariție a alergiilor (38%) și un risc ridicat de apariție a astmului alergic (101%).

Profesorul Seif Shaheen, care a fost liderul echipei de cercetători, spune că nu putem deduce din aceste observații dacă aportul ridicat de zahăr este cauza determinantă a alergiilor și a astmului alergic.
Este nevoie de o cercetare mai intensă, care implică mame din diferite părți ale globului, mame care să consume diferite tipuri de hrană, pentru a se afla dacă aportul ridicat de zahăr în timpul sarcinii este într-adevăr cauza alergiilor la copii.

Până atunci, este recomandat ca femeile însărcinate să continue să aibă o dietă sănătoasă și echilibrată și să evite consumul ridicat de zahăr.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod