Ce se întâmplă dacă mănânci rodii în timpul sarcinii?

Rodiile sunt consumate ca fructe, însă multe persoane preferă sucul de rodii sau folosirea acestui aliment ca garnitură la diferite feluri de mâncare.
Și, ca orice alt fruct, rodia îți poate aduce nenumărate beneficii sănătății, însă știai că sucul de rodii este recomandat în timpul sarcinii? Datorită beneficiilor sale aduse femeilor gravide, rodiile erau văzute ca un simbol al fertilității de către egipteni. Iată cum te poate ajuta consumul de rodii în timpul sarcinii!

5 beneficii ale rodiilor pentru femeile gravide


1. Conțin o cantitate mare de acid folic


Rodiile au un conținut bogat de acid folic. Acesta este unul dintre cele mai importante componente pe care ar trebui să le ai în vedere în timpul sarcinii, deoarece poate stimula dezvoltarea ta și a copilului.
Dacă mănânci o rodie pe zi, la începutul sarcinii, există posibilități foarte mari să elimini posibilele defectele neuronale.

2. Reprezintă o sursă excelentă de fibre


Mulți experți sunt de părere că jumătate de cană cu boabe de rodie conține cinci grame de fibre. Iar fibrele sunt importante pentru femeile însărcinate, având în vedere problemele legate de disconfort gastric și constipație care apar. Cu ajutorul rodiilor, vei reuși să ameliorezi durerea provocată de constipație.

3. Au un conținut bogat de fier


În timpul sarcinii, trebuie să te asiguri că ai o cantitate suficientă de fier în organism. Deficiența de fier poate crește riscul apariției anemiei.
Iar anemia, dacă nu este tratată, poate cauza probleme serioase pentru sănătatea copilului, cum ar fi travaliul prematur sau o greutate redusă a copilului la naștere. Rodiile sunt cel mai bun remediu natural pentru această problemă, având în vedere faptul că au o cantitate adecvată de fier în compoziția lor.

4. Sunt bogate în vitamina K


Fructele de rodie conțin, de asemenea, un nivel ridicat de vitamina K, vitamină benefică pentru femeile gravide. Vitamina K poate avea un rol vital în întărirea oaselor și poate contribui la dezvoltarea rezistenței oaselor copilului.
De asemenea, este un remediu pe bază de plante care coagulează sângele, în acest fel ajutându-te să vindeci rana după naștere în mod corespunzător. În cazul în care copilul tău suferă de un deficit de vitamina K, poate crește riscul de a avea sângerări după naștere.

5. Te hidratează și-ți asigură necesarul de calorii


Numărul de calorii de care are nevoie organismul se mărește în timpul sarcinii, deoarece bebelușul are nevoie de unele substanțe nutritive din alimentele pe care tocmai le-ai mâncat. Consumul de rodii te va ajuta să îndeplinești această nevoie calorică, deoarece aceste fructe conțin multe calorii și nutrienți.
De asemenea, rodiile conțin și multă apă, putând să te hidrateze suplimentar.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod