Kate Middleton

Ce este Hyperemesis Gravidarum, boala de care suferă Kate Middleton

Obişnuitele greţuri matinale cu care se confruntă gravidele sunt o joacă pe lângă această afecţiune.
Toată lumea este fericită după ce anunţul oficial despre a treia sarcină a Ducesei de Cambridge, dar lucrurile sunt puţin complicate de afecţiunea cu care ea s-a mai confruntat până acum. Prinţesa suferă de Hyperemesis Gravidarum (HG), o formă extremă a greţurilor matinale.

Palatul Kensington a confirmat că această afecţiune se manifestă din nou, după ce Kate a lipsit de la un eveniment la care îşi anunţase prezenţa.

80% din femeile însărcinare au greţuri matinale şi numai 2% dintre acestea au simptomele severe de HG cu care se confruntă ducesa, scrie Good House Keeping.

Stările de vomă şi de ameţeală asociate cu Hyperemesis Gravidarum pot provoca deshidratare şi nu doar lipsa apetitului, ci şi aversiunea faţă de mâncare.
Mirosul sau doar vederea mâncării produc o reacţie de vomă, iar gravida ajunge să piardă 5% sau chiar mai mult din greutatea pe care o avea înainte de sarcină, notează site-ul citat.

Cauzele exacte ale acestui sindrom nu au fost încă identificate. Mulţi cercetători cred că acesta este provocat de creşterea nivelului hormonilor în primul trimestru de sarcină, ceea ce conduce la apariţia durerilor atroce de cap. Cele mai multe femei cu HG au parte de simptome mai puternice după primele trei săptămâni de sarcină, dar aproximativ 20% resimt aceste manifestări extreme până la naştere.

Pe lângă odihna la pat şi o dietă moderată, tratamentul include câteva remedii homeopate, precum acupunctura şi consumul de ghimbir, dar în cazuri extreme este necesară internarea şi aplicarea de perfuzii.

Kate Middleton a fost internată timp de trei zile în timp ce era însărcinată cu prinţul George şi din fericire la a doua sarcină nu a mai avut nevoie de spitalizare. Ca şi în cazul ducesei, apariţia simptomelor de Hyperemesis Gravidarum la prima sarcină înseamnă că acestea se repetă la următoarea sarcină.
Şi din păcate, există o veste proastă şi pentru Pippa Middleton - surorile gravidelor cu HG sunt cu 17% mai predispuse să aibă această afecţiune la rândul lor, potrivit unui studiu genetic menţionat de Good House Keeping.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod