Cât de rapid poți face un test de sarcină și cum să primești un rezultat cât mai corect

Cât de rapid poți face un test de sarcină și cum să primești un rezultat cât mai corect

În vremea mamelor noastre, trebuia să ratezi o menstruație înainte de a face un test de sarcină și să aștepți câteva ore înainte să afli rezultatele.
În ziua de astăzi însă poți afla mult mai devreme, mai rapid și cu o precizie mai bună dacă ești însărcinată folosind teste de sarcină la domiciliu.

Toate testele de sarcină măsoară același lucru: nivelurile urinare ale gonadotropinei corionice umane (hCG), un hormon al sarcinii produs de placentă. HCG își găsește drumul în fluxul sanguin și în urină aproape imediat după implantarea embrionului în uter. Cu toate acestea, este nevoie de ceva timp până când concentrațiile sunt suficient de mari pentru a fi detectate.

Când trebuie să faci un test de sarcină?



Cel mai bine este să aștepți să faci un test de sarcină până la aproximativ 19 zile după fertilizare, pentru ca hCG să se ridice la un nivel detectabil în urină. Producția de HCG începe imediat ce embrionul se implantează în uter, adică între șase și 12 zile după fertilizare.

De îndată ce un test poate detecta hCG, acesta îți poate arăta (în funcție de marcă) o linie roz suplimentară, una albastră, un semn pozitiv sau un da digital mare - toate indicând un rezultat pozitiv.

Cât de curând poți face un test de sarcină?


Ești nerăbdătoare să afli vestea cea mare cât mai repede? Probabil că te întrebi cât de devreme poate fi detectată sarcina prin teste de sarcină la domiciliu. Deși va fi greu să aștepți chiar și câteva zile pentru a afla dacă există un copil în viitorul tău, s-ar putea să-ți pierzi banii dacă încerci să faci un test de sarcină chiar în dimineața după ce speri că ai conceput.

În timp ce testele de sarcină la domiciliu sunt din ce în ce mai sensibile și exacte, există o limită pentru cât de curând poate funcționa un test de sarcină pe care îl cumperi. Dacă te testezi la numai șapte zile după ovulație, testele de sarcină nu pot, în general, să preia nivelul foarte scăzut de hCG din urină. Asta înseamnă că probabil vei obține un „fals negativ”, chiar dacă spermatozoizii au întâlnit ovulul.

Cu toate acestea, există câteva mărci de teste de sarcină care susțin că sunt suficient de sensibile pentru a detecta hCG cu până la cinci sau șase zile înainte de menstruația pierdută. Totuși, vei obține cele mai precise rezultate (și vei evita dezamăgirea unui potențial fals negativ) dacă poți aștepta până în ziua în care îți aștepți menstruația.

Cum să faci un test de sarcină


Detaliile despre modul în care ar trebui să utilizezi teste de sarcină la domiciliu variază în funcție de marcă, dar, în general, este probabil cel mai simplu test pe care îl vei face vreodată. 

Pentru a îmbunătăți precizia:


Nu bea prea multe lichide înainte de a face testul de sarcină, deoarece poate dilua nivelurile de hCG.
Verifică data de expirare și evită utilizarea unor teste de sarcină expirate.
Citește cu atenție instrucțiunile pachetului și urmează-le meticulos.
Vei ține stickul de testare în fluxul de urină timp de câteva secunde sau vei colecta urina într-o ceașcă și vei scufunda stickul în el.
Urmează instrucțiunile pachetului de testare a sarcinii la domiciliu pentru cât timp ar trebui să aștepți și cum să identifici un rezultat pozitiv.

Acum vei aștepta - dar nu pentru mult timp. Vei vedea un indicator de control (fie o linie orizontală sau verticală, un cerc completat sau un simbol de control intermitent în testele digitale) pentru a te informa că testul de sarcină funcționează. Rezultatul în sine necesită câteva minute. Și da, este adevărat că orice linie pe care o vezi în panoul de rezultate al testului de sarcină, indiferent cât de slabă este, înseamnă că există hCG în sistemul tău și un copil în viitorul tău.

Cât de precise sunt testele de sarcină?


Depinde de momentul și modul în care le utilizezi, dar unele teste de sarcină susțin că sunt de până la 99% precise dacă urmezi instrucțiunile - deși experții spun că, în realitate, precizia este mai aproape de 75%. 

Câțiva factori care determină cât de precis va fi testul de sarcină la domiciliu:


Când faci testul de sarcină. Unele teste pot oferi o citire corectă cu câteva zile înainte de a pierde menstruația. Dar dacă aștepți până în ziua în care ar trebui să înceapă menstruația - moment în care corpul tău produce suficient hCG pentru ca testul să-l detecteze cu mai multă precizie – ai șanse de 90% la un rezultat corect.
Când embrionul se implantează. La 10% dintre femei implantarea nu are loc decât în ​​prima zi a menstruației pierdute, ceea ce înseamnă că este posibil să nu obții un rezultat corect chiar și dacă aștepți o zi sau două după ce îți pierzi menstruația. Deci, cu fiecare zi suplimentară de așteptare există șanse mai mari să ai hCG în sistem, iar testul de sarcină la domiciliu devine mai precis.

Cât de concentrată este urina. Testele de sarcină recomandă utilizarea primului pipi al dimineții, atunci când este prezent mai mult hCG. În mod similar, consumul de prea mult de lichid în prealabil ar putea să îți dilueze urina și să afecteze rezultatele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod