Cât de bună este o pernă pentru gravide - Părerea specialistului

În timpul sarcinii poate fi mai greu să adormi pentru că, pe măsură ce bebelușul se dezvoltă, nu va fi la fel de ușor să găsești poziția potrivită pentru somn. Dar oare este o pernă pentru gravide soluția potrivită?
Perioada în care aștepți venirea pe lume a noului membru al familiei tale este plină de emoții și pregătiri, dar când vine vorba despre orele de somn ai senzația că odihna este o provocare? În această perioadă ai putea avea nevoie să te adaptezi la o altă poziție de dormit. De exemplu, dacă erai obișnuită să dormi pe burtă, ai putea avea dificultăți încă din primul trimestru de sarcină, din cauza durerilor de sâni. Potrivit specialiștilor, în al doilea trimestru de sarcină, nu ar trebui să dormi pe spate deoarece această poziție îți poate afecta circulația, datorită greutății în plus. În al treilea trimestru este ideal să dormi pe partea stângă, însă chiar dacă respecți mereu această regulă este posibil să ai dificultăți când vine ora de culcare. Pernele îți pot oferi un confort adițional prin susținerea poziției de dormit.
Înainte să optezi pentru o pernă pentru gravide, specialiștii îți recomandă să experimentezi cu niște perne obișnuite pentru a te simți mai bine. Pentru început, încearcă să folosești o pernă pentru susținerea capului și a gâtului. În acest fel mușchii gâtului se vor relaxa și vei putea adormi mai ușor. De asemenea, poți pune o pernă între genunchi pentru a reduce presiunea asupra articulațiilor. În plus, o pernă plasată strategic sub abdomen oferă o susținere mult mai bună în timpul somnului.
 

Ți-e greu să rămâi pe partea stângă și ai tendința să dormi pe spate?

 
Cel mai bine ar fi să plasezi o pernă în spatele tău pentru a preveni acest lucru. În câteva zile te vei obișnui cu noua poziție, care este benefică atât pentru bebeluș, cât și pentru tine. Deseori nu este nevoie să investești într-o pernă nouă dacă ai deja mai multe perne pe care le poți folosi în acest scop. 
 
Cu toate acestea, dacă folosești perne normale timp de 1-2 săptămâni și observi că starea ta nu se îmbunătățește și îți este din ce în ce mai greu să te odihnești, este momentul să începi să cauți produse speciale pentru gravide.
Atunci când alegi o pernă pentru gravide trebuie să ții cont de felul în care dormi și de cât de mult spațiu ai nevoie în jur. O pernă de mari dimensiuni ți s-ar putea părea că ocupă tot patul, dar una prea mică ar putea fi ineficientă.

Perne pentru gravide - ce model ti se potriveste 

 
Cel mai bine este să experimentezi cu diferite variante pentru a te convinge care dintre ele este potrivită pentru tine. Există perne care susțin abdomenul și se prelungesc și între genunchi pentru a crea o poziție de somn sănătoasă. De asemenea, poți opta pentru o pernă foarte subțire numai pentru susținerea abdomenului. În cazul în care variantele de mici dimensiuni nu sunt eficiente pentru tine poți alege o pernă care urmează conturul corpului și oferă o susținere completă pentru dormitul pe o parte. Aceste perne îți vor oferi un un suport comod pentru cap, gât, abdomen și picioare.
În acest fel nu va trebui să-ți faci griji de fiecare dată când vrei să dormi, iar somnul odihnitor te va ajuta să fii mereu optimistă și binedispusă, în timp ce aștepți venirea pe lume a bebelușului. 
 
Somnul este adesea o provocare în perioada sarcinii, dar pernele potrivite te pot face să treci mai ușor peste disconfort și să te bucuri de această perioadă. Uneori chiar și culoarea pernelor te poate influența când te simți obosită. Alege nuanțe pastelate și evită culorile puternice pentru a putea să te odihnești până dimineața. Roșul este de regulă asociat cu insomnie, anxietate și coșmaruri, așa că ar fi indicat să ocolești această culoare. De asemenea, uneori poate nu vrei să folosești o pernă, chiar dacă ai nevoie de susținere. Poate ți se pare prea înaltă și nu vrei decât puțin confort, dar nu neapărat o pernă.
Astfel, poți folosi ocazional păturile pentru a adormi mai ușor. Fii atentă la felul în care te simți și ia măsurile potrivite pentru tine. Dacă ai prietene care au deja copii este posibil să aibă perne speciale, astfel încât le vei putea testa pentru a stabili mai ușor de ce ai nevoie pentru a dormi fără griji în perioada sarcinii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod