7 tipuri de oameni de care să te fereşti dacă eşti însărcinată

Unii oameni chiar te pot stoarce de energie atunci când eşti însărcinată. Află pe cine să ocoleşti!
Atunci când eşti însărcinată, o mare vulnerabilitate iese la suprafaţă. Această vulnerabilitate are multe feţe. Îţi poate dezvolta abilitatea de a simţi dragostea atât de profund, încât să fii dispusă să faci sacrificii majore în numele unei alte persoane, dar şi de a fi mai sensibilă cu privire la oamenii din jurul tău. Asta presupune că acţiunile, cuvintele şi emoţiile celorlalţi vor avea un impact mai profund asupra ta.

Pentru a te asigura ca sarcina ta să fie o experienţă plăcută, trebuie să te înconjori de oameni care au grijă de tine şi care te respectă.

Care sunt oamenii pe care ar trebui să îi eviţi pe parcusul sarcinii?


Femeile care îţi povestesc experienţele lor înfricoşătoare din timpul sarcinii

Poveştile înfricoşătoare despre naştere nu ar trebuie să existe în călătoria ta spre a deveni mamă. Mintea ta deja îşi face suficiente scenarii negative, aşadar nu ai nevoie de alţi oameni care să îţi vorbească despre ei.
Dacă o străină, mama, sora sau o prietenă de-a ta încearcă să îţi spună o astfel de poveste, opreşte-o şi întreab-o dacă ceea ce are de spus îţi va folosi în mod pozitiv sau te va face să îţi fie frică. Dacă e vorba de ultima variantă, roag-o să redeschidă discuţia după ce vei naşte.

Medicii care îţi spun că nu poţi face asta

Ai nevoie de un doctor care să îţi reamintească cât de incredibilă este experienţa naşterii şi care să îţi explice ce trebuie să faci pentru a trece uşor prin asta. Chiar dacă există circumstanţe speciale sau anumite intervenţii medicale pe care vei fi nevoită să le faci, călătoria ta spre maternitate poate fi totuşi una frumoasă, iar medicul tău ar trebui să susţină acest lucru. În cazul în care acesta are mereu un ton îngrijorător, găseşte pe altcineva care să emane optimism pentru o sarcină fericită pe care se va strădui să te ajute să o ai.

Vocile interioare care îţi spun că nu o să reuşeşti

Vocea interioară este acel prieten de care nu o să te poţi desparţi prea uşor.
Ea te-a făcut de cele mai multe ori să te simţi în siguranţă, aşa că nu o poţi ignora în situaţiile opuse care te fac să te temi de imprevizibilitatea situaţiei în care te afli. Cu toate acestea, poţi să o limitezi, chiar dacă stabilitatea ta va fi spulberată. Pe parcurs, vei reuşi să priveşti cu entuziasm posibilităţile acestei naşteri.

Persoanele care îţi spun cum ar trebui să naşti

Aceste femei cred că metoda prin care au născut ele este cea mai bună şi încearcă să te convingă şi pe tine să le urmezi exemplul. Poţi simţi intuitiv dacă unele dintre opţiunile prezentate sunt potrivite pentru tine şi, astfel, poţi opta pentru ele. Dar, dacă nu rezonezi cu modul lor de gândire, poţi spune nu. Alegerile tale nu au nimic de-a face cu ele. Dacă te presează, ar trebui să eviţi să intri în contact cu acestea cel puţin până vei naşte. Înconjoară-te de acele persoane care sunt interesate de modul în care vrei să naşti decât de modul în care cred ele că ar trebui să naşti.


Prietenii care nu te fac să te simţi în siguranţă din punct de vedere emoţional

Dacă ai un prieten care nu înţelege cum te poţi bucura de o sarcină neplanificată, spre exemplu, şi împărtăşeşte această informaţie cu cei din jur, cu siguranţă te simţi rănită şi vei avea tendinţa de a-l scoate imediat din viaţa ta. Dacă nu ai fi fost însărcinată, probabil ai fi încercat să salvezi ceva din relaţia aceasta. Dar, acum eşti atât de ocupată cu ale tale, încât nu îţi vei pierde astfel energia.

Mama sau soacra ta speriată

Mulţi dintre noi acordăm multă credibilitate opiniilor mamelor noastre, chiar dacă nu ne place să recunoaştem acest lucru. Chiar dacă nu suntem întotdeauna de acord cu aceste păreri, intervenţiile lor au un impact puternic asupra noastră. Dacă mama sau soacra ta are adesea gânduri care te îngrijorează, evită să vorbeşti cu ele despre acest subiect. Puteţi petrece timpul vorbind despre grădiniţă sau despre petrecerea de bun venit a noului născut, dar nu despre complicaţii medicale sau orice altceva care te-ar putea face să îţi fie frică.


Femeile care sunt geloase că eşti însărcinată

Există femei în viaţa noastră care întâmpină probleme cu conceperea unui copil şi vor cu disperare să se implice în sarcina altora. Dacă ai astfel de persoane în jurul tău, care te fac să te simţi vinovată de situaţia în care te afli, păstrează distanţa faţă de ele cel puţin pentru un timp. Chiar dacă îţi doreşti să fii alături de ele în lupta lor grea, ai tot dreptul să te pui pe tine şi pe copilul tău pe primul loc acum.











 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod