6 cauze ascunse pentru care nu poți rămâne însărcinată

Principalii factori care reduc șansele de a rămâne însărcinată sunt cunoscuți de toată lumea, însă există și alte cauze ascunse de care, probabil, nu ai auzit până acum.
Cu toate acestea, absența acestor factori nu garantează că vei rămâne însărcinată. Iată cauzele ascunse care te împiedică să ai copii:

Consumi prea multe grăsimi trans/nesănătoase


Consumul de grăsimi trans, găsite în produse de patiserie, pizza, gustări precum chipsuri, alimente prăjite, poate avea un impact negativ asupra fertilității și anume că ovulația nu va avea loc. Încearcă să limitezi consumul acestor alimente, deoarece consumul acestora poate provoca tulburări de ovulație. Când simți nevoia să mănânci ceva nesănătos, este mai bine să iei gustări precum banane, pâine crocantă de secară, migdale sau iaurt cu fructe de pădure.


Faci sport în exces


Exercițiile fizice pot îmbunătăți fertilitatea într-o anumită măsură, dar este important să nu exagerezi. A face prea mult sport îți poate afecta echilibrul energetic și poate avea un impact negativ asupra ciclului reproductiv. Cercetările au arătat că exercițiile fizice zilnice lungi și intense îți pot afecta capacitatea de a rămâne însărcinată. Moderația este cheia pentru menținerea sănătății și a bunăstării.

Citește și: 12 femei celebre care au pierdut o sarcină: Poveștile lor au ajutat milioane de femei

Indicele de masă corporală este scăzut


A avea un IMC mai mic decât cel normal poate însemna un risc crescut de disfuncție ovariană, infertilitate și naștere prematură.
Tulburările alimentare pot fi asociate cu un IMC mai mic și uneori pot avea un impact negativ asupra menstruației și fertilității. Dacă nu te simți capabilă să îți monotorizezi singură dieta, poți utiliza aplicații specialzate care îți vor contoriza caloriile și greutatea, precum și alte simptome legate de sănătate.

Partenerul tău este stresat


Studiile arată că fertilitatea unui bărbat este afectată în mod semnificativ de factorii de stres ai vieții, inclusiv munca, familia și viața socială. A fi incabail să facă față acestor probleme are un impact negativ imens.


Folosești un lubrifiant greșit


Pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată, alege cu grijă tipul de lubrifiant potrivit pentru tine. Vestea bună este că există lubrifianți care pot fi benefici și pentru fertilitatea masculină. Unii au un nivel adecvat de pH (7,2-8,0), alții conțin ioni de magneziu și calciu care imită propriile fluide naturale ale organismului. De asemenea, s-a dovedit că uleiul pentru copii poate funcționa la fel de bine.

Nu îți calculezi corect perioada în care ești fertilă


Uneori este greu să faci predicții exacte, mai ales dacă menstruația este neregulată.
Cu toate acestea, tehnologia te poate ajuta. Există aplicații care fac predicții precise de ciclu. În plus, odată ce rămâi însărcinată, poți păstra aplicația trecând pur și simplu la modul sarcină, bucurându-te de informații despre dezvoltarea bebelușului și informații despre starea ta de sănătate.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod