Un părinte are în medie 32 de minute pentru sine în fiecare zi

Dacă ai un loc de muncă la care mergi de la 9 la 5, cunoști acel sentiment de bucurie pe care îl simți când știi că urmează o vacanță sau un weekend. Asta doar dacă nu ești părinte.
În acest caz, este vorba doar despre o altă zi obișnuită pentru tine. Un sondaj din Statele Unite susține ceea ce organismul obosit și privat de somn al părinților știe deja: un părinte are în medie timp doar 32 de minute pentru sine în fiecare zi. 

Potrivit unui nou studiu, un părinte are doar 32 de minute pentru propria persoană în fiecare zi


Studiul, care a analizat viața de zi cu zi a 2.000 de mame și tați, a constat că părinții au petrecut în medie 18 ore pe săptămână având grijă de copii. Aproximativ 24% dintre respondenți au declarat că petrec mai mult de 30 de ore pe săptămână având grijă de copiii lor, pe lângă alte responsabilități pe care le au.
32% dintre părinți au spus că lucrează până la ora 20:00 în fiecare zi. Dacă aduni aceste ore, nu este de mirare că rămâne foarte puțin timp pentru propria persoană. Din această cauză, mulți respondenți ai sondajului au recunoscut că uneori se ascund de proprii lor copii pentru a avea puțin timp pentru sine.

Experții scot în evidență importanța îngrijirii personale, spunând că eliminarea acestui obicei din rutina părinților ar putea duce la o stare de epuizare. Într-un alt studiu realizat de cercetătorii belgieni, 12% dintre cei peste 2.000 de părinți chestionați au suferit de expuizare parentală la nivel înalt, caracterizată prin oboseală, detașare emoțională și ineficacitate.

Când ajungi în această etapă, este incredibil de ușor să îți pierzi cumpătul și să îți verși frustrările pe altcineva, cum ar fi partenerul sau copilul.
Dar probabil că știi acest lucru deja.

După cum au demonstrat specialiștii, grija de sine nu este un lux, ci o necesitate a părinților. Iar pe măsură ce apar din ce în ce mai multe constatări că timpul fiecări persoane pentru a se relaxa și pentru a-și reîncărca bateriile este tot mai limitat, timpul dedicat propriei persoane devine din ce în ce mai important.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod