Fraze toxice pe care doar o mamă egoistă le poate spune

Meseria de mamă nu se potrivește oricărei femei. Unele persoane pur și simplu nu știu cum să le arate dragostea copiilor.
Astfel de mame nu fac decât să distrugă stima de sine a copiilor lor. Însă pot fi acestea învinuite? Poate că nu au primit nici ele afecțiune de la propriile mame, iar acest comportament a fost transmis din generație în generație. Cu toate acestea, copiii nu își aleg mamele. Iată câteva fraze toxice pe care doar o mamă egoistă le poate spune!

Ce fraze toxice pot fi spuse de o mamă egoistă?


1. Fetele mari nu plâng


Este o frază nocivă atunci când ai 5 ani sau 35 de ani. Indiferent ce se întâmplă sau ce vârstă ai, ai vrea să o auzi pe mama ta că îți spune că este mereu dispusă să te asculte.
Că te poate ajuta și că împreună veți reuși. Că totul va fi bine. Chiar dacă o mamă nu poate rezolva cu adevărat o problemă, faptul că este în totalitate de partea ta îți poate oferi puterea de care ai nevoie atât de tare. Este probabil mult mai ușor ca mamă să-i spui fetei tale că nu ar trebui să plângă. Dar acest lucru o va face să-și ascundă durerea în suflet.

2. Dragostea trebuie câștigată


Dacă mama ta îți spune acest lucru, atunci nu te iubește necondiționat. De fiecare dată primești mai multă atenție și iubire de la ea după ce faci de mâncare, curat în casă și te porți frumos.
Însă iubirea nu trebuie negociată. În acest fel, vei ajunge să tânjești toată viața după aprobarea și dragostea mamei tale.

3. Există copii răi (ceea ce înseamnă că tu ești unul dintre ei)


Astfel de mame cred că întreaga lume este pictată în alb și negru. Copiii care se poartă frumos sunt buni. Cel mai adesea este vorba despre băieții și fetele vecinilor. Și, în general, tu ajungi în cealaltă categorie, pentru că ai făcut ceva rău, ți-ai murdărit rochia, ai vorbit sau ai râs prea tare.

4. Părinții trebuie să-și crească copiii, nu să le asculte prostiile


Unele mame aleg rolul unui gardian, nu confident. Bineînțeles că cei mici au nevoie de supraveghere constantă.
Au nevoie ca un adult să îi protejeze de pericolele acestei lumi. Cu toate acestea, acest lucru nu exclude discuțiile apropiate cu cel mic. O mamă trebuie să încerce să își înțeleagă copilul. Când cel mic îi spune mamei că ceilalți copii nu vor să se joace cu el, pentru mamă nu este o problemă importantă, dar pentru cel mic poate fi o adevărată tragedie.

Ceea ce este paradoxal este că auzi vocea mamei tale în cap atunci când ajungi să crești tu copii. În astfel de situații, oprește-te și dă-ți seama că trebuie să îți asumi responsabilitățile pentru propriile acțiuni.
Controlează-ți viața și nu permite nimănui să introducă fraze toxice în aceasta, nici măcar trecutului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod