De ce se despart cuplurile după ce fac un copil?

Atunci când plănuiți să faceți un copil, există o lungă listă de lucruri pentru care trebuie să vă pregătiți.
De la suplimentele prenatale la alegerea unui furnizor de servicii de sănătate, testarea pentru diabetul gestațional și așa mai departe. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta, de sănătatea viitorului copil în cele 9 luni de sarcină. De asemenea, trebuie să pregătești un loc în casa ta pentru cel mic și să stabilești un plan pentru travaliu și naștere. Este important să faci toate aceste lucruri până în ultima lună de sarcină, pentru a fi liniștită după aceea. În ciuda bucuriei pe care o experimentează mulți părinți imediat după ce au avut un copil, cuplurile ajung să se certe în următoarele luni. Această perioadă de ajustare este extrem de importantă. Însă iată de ce se despart cuplurile după ce fac un copil!

Care sunt motivele pentru care se despart cuplurile după ce fac un copil?

1.
Este o ajustare mare

Poate că tu și partenerul ați decorat camera copilului, ați făcut un plan detaliat și ați găsit soluții chiar și pentru cele mai neașteptate lucruri. Însă copilului vostru nu îi va păsa de planurile voastre. În ciuda tuturor cercetărilor pe care le-ați făcut, este posibil să nu îți dai seama cât de mult se va schimba viața voastră cu venirea celui mic pe lume. Părinții noi nu își dau seama că această ajustare îi face să doarmă mai puțin și schimbă multe lucruri din viața lor. Este important să stabiliți așteptările înainte ca bebelușul să vină pe lume. Veți învăța cum să vă implicați în timp real, veți fi conștienți de perioada de ajustare și că aceasta nu va fi perfectă. 

2. Nivelul stresului crește considerabil


Potrivit statisticilor din Suedia, 30% dintre cuplurile care au copii mici se despart. Cercetătorii de la Universitatea din Gothenburg au studiat factorii care au dus la dizolvarea relațiilor dintre părinți.
Un factor este reprezentat de condițiile stresante. Dacă întrebi orice părinte ce părere are despre prezența micuțului în viața sa, îți va spune că este minunată, dar și stresantă. Un studiu realizat de Institutul Max Planck din Germania a constatat că mamele și tații noi experimentează o scădere uriașă a satisfacției vieții în primul an al copilului. Este o scădere mai mare decât cea cauzată de pierderea unui loc de muncă, de un divorț sau de experiența morții partenerului. Cu toate acestea, există căi prin care puteți face față stresului împreună. Este important să ieși la o întâlnire romantică împreună cu partenerul o dată la două săptămâni, chiar dacă acesta pare a fi ultimul lucru la care vă gândiți.

3. Nu comunică suficient


O comunicare corectă vine cu nenumărate avantaje. Cercetătorii din Suedia au descoperit că o comunicare insuficientă este unul dintre factorii care contribuie la rata de divorț cu 30% în rândul noilor părinți.
Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care noii părinți le pot face pentru a-și îmbunătăți comunicarea. Este normal ca relațiile dintre parteneri să nu mai fie atât de intense atunci când copiii sunt mici. Însă este recomandată comunicarea directă atunci când există o nevoie specifică. Comunicarea clară și concisă este întotdeauna importantă, dar poate niciodată la fel de importantă ca atunci când vă adaptați pentru prima dată la viața de părinți.

4. Nu există suficient sprijin


Bebelușii trebuie să fie îngrijiți, iar nevoile părinților există în continuare. Este ușor să te simți copleșită, obosită. Nu doar bebelușul tău trece prin aceste emoții. Toată lumea are nevoie de sprijin și ajutor atunci când apare pe lume bebelușul.
Și nu este întotdeauna ușor să îți dai seama cum să obții ceea ce ai nevoie. De aceea, este important să faceți un plan înainte de stabilirea deprivării cronice de somn și a epuizării fizice și emoționale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod