Ce probleme poți avea dacă folosești regulile de parenting greșit

Părinții se întreabă mereu dacă folosesc regulile de parenting corect. Sunt prea duri, prea relaxați, nu știu cum să îi distreze pe copii?
Din fericire, cunoașterea greșelilor din timp reprezintă un truc folositor, la care ar trebui să apeleze fiecare părinte. În momentul în care folosești regulile de parenting greșit, apar probleme și comportamente grave, care includ agresivitatea și torelanța redusă la frustrare. Cu cât ești mai conștient de aceste probleme, cu atât mai ușor le poți preveni.

Ce probleme apar atunci când regulile de parenting sunt folosite în mod greșit?

1. Incapacitatea de a exprima temerile


Lumea poate fi un loc înfricoșător, iar mulți părinți nu știu cum să le explice copiilor lor evenimentele curente. Sunt îngrijorați că vor spune ceva greșit, dar adevărata greșeală este reprezentată de tăcere.
Când nu le permiți copiilor să vorbească despre ceea ce îi sperie, aceștia primesc mesajul că nu este în regulă să își exprime emoțiile. Copiii se simt confuzi și au impresia că trebuie să își inhibe fricile.

2. Imaginea corporală negativă


Discuțiile despre exerciții și o alimentație sănătoasă vor influența imaginea de sine a copiilor. Mamele care sunt prea preocupate de propria greutate transmit această nesiguranță copiilor lor. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copiii tăi este să ai o atitudine pozitivă cu privire la corpul tău.
Ar trebui să vă concentrați mai puțin asupra greutății și mai mult asupra alimentelor sănătoase și exercițiilor fizice, precum și asupra promovării unui mod de viață sănătos.

3. Lipsa cunoștințelor financiare


În multe familii, banii nu sunt un subiect discutat. Însă aceste discuții sunt esențiale pentru ca cei mici să înțeleagă acest subiect de la o vârstă fragedă. Managementul banilor, stabilirea obiectivelor financiare sunt abilități importante. Iar copiii au nevoie de părinții lor pentru a dezvolta aceste abilități sau riscă să ia decizii financiare proaste în viitor.
Copiii sunt conștienți de problemele financiare, indiferent dacă părinții vorbesc sau nu cu ei despre bani.

4. Incapacitatea de a avea încredere în relații


Părinții au o mare responsabilitate când vine vorba de stabilirea relațiilor cu copiii lor. Când sunt consecvenți, copiii știu că pot conta pe ei. Cu toate acestea, când apare incoerența, copiii sunt confuzi și nu mai știu când pot avea încredere în ei. Din acest lucru rezultă o educație ineficientă, instrucțiuni vagi, o modelare slabă a rezultatelor și confuzie în ceea ce privește așteptările și regulile familiei.
Iar regulile inconsecvente și așteptările comportamentale neclare perturbă învățarea și capacitatea copilului de a avea încredere în relații.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod