5 sfaturi de la părinții din întreaga lume

Nu este chiar ușoară meseria de părinte. Chiar dacă simți că ai totul sub control, șansele sunt ca anumite detalii să te dea peste cap. De aceea, te poți folosi de câteva sfaturi de la părinții din întreaga lume. Iată care sunt acestea!
Ce sfaturi de la părinții din întreaga lume poți urma?

1. Oferă-le copiilor tăi aceeași mâncare pe care o consumi și tu


În lumea copiilor, unde există Happy Meal-uri, ai putea cu ușurință să îți dedici timpul preparării alimentelor pentru cei mici. Însă ai fi surprinsă să auzi că, în unele țări, copiii mănâncă exact ce servesc și părinții lor și ceilalți membri ai familiei. Multe culturi refuză ideea preparării unui meniu separat pentru copii. În Coreea de Sud, de exemplu, copiii învață să mănânce tot ce au în farfurie.
Acest lucru înseamnă că mănâncă o varietate de legume, proteine, fibre și tot ce au nevoie.

2. Vorbește normal cu copiii


Unii părinți își subțiază vocea și schimbă forma unor cuvinte atunci când vorbesc cu copiii lor. Însă aceste lucruri sunt blamate de unii părinți din lume, aceștia fiind de părere că acțiunile acestea încetinesc dezvoltarea limbajului bebelușilor. În Franța, adulții vorbesc cu bebelușii și copiii mici așa cum o fac cu celelalte persoane, ca un semn de respect.

3. Nu tolera comportamentul urât


Poate fi dificil să nu te lași convinsă de solicitările piticului tău atunci când acesta te roagă cu tonul pițigăiat, însă părinții italieni fac eforturi pentru a nu tolera comportamentele rele. Dacă copilul tău are un tantrum, atunci lasă-l să se descarce, arătându-i că strigând și plângând nu este calea corectă pentru a obține ceea ce vrea.

4. Luați masa împreună


Acest sfat este unul urmat de familiile din întreaga lume. Părinții egipteni, italieni și argentinieni pun accentul pe întâlnirile obișnuite împreună cu familia și prietenii, pentru a consolida legăturile.
S-ar putea să nu ți se pară un lucru foarte important, însă copiii vor construi și întări relații familiale importante, care vor dura pe toată durata vieții lor.

5. Nu te îngrijora când vine ora de culcare


Știi acei părinți care, atunci când se află cu copiii săi pe afară, se grăbesc să ajungă acasă, pentru a se asigura că rutina înainte de culcare nu este întreruptă? Te numeri printre acești părinți? Copiii spanioli nu se duc la culcare până la aproximativ 10 seara. Între siestele de după-amiază și seară și timpul petrecut alături de familie înainte de culcare, este normal ca orele de culcare să se decaleze.
Însă acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-ți trimiți copiii la culcare înainte de a petrece puțin timp înainte cu ei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod