10 secrete pe care mama ta nu ți le-a spus

Te-ai întrebat vreodată dacă mama ta a păstrat secrete față de tine? Sunt anumite lucruri pe care nu ți le-a spus niciodată, pe care probabil că le-ai observat odată cu trecerea timpului.
Sacrificiile pe care le-a făcut, durerile pe care le-a îndurat au făcut-o doar să prindă curaj și să meargă mai departe. Știi prea bine că ar face asta din nou, dacă ar fi nevoită. Uite care sunt lucrurile pentru care ar trebui să-ți exprimi recunoștința:

1. Ai făcut-o să plângă de nenumărate ori

Ai făcut-o să plângă când a aflat că era însărcinată. A plâns și când ți-a dat mâncare. A plâns prima oară când te-a ținut în brațe...de fericire. A plâns pentru că era speriată. A plâns din cauza nenumăratelor nopți fără somn. A plâns de fiecare dată când ai plâns și tu.

2. Voia ultima prăjitură

Dar când a văzut cum priveai cu ochii aceia mari și înfometați, nu a putut să te refuze. Pentru că oricând ești fericit, mama ta este fericită.

3. A durut-o

A durut-o de fiecare dată când o trăgeai de păr, când te alăpta și o mușcai. A durut-o când o loveai cu mâinile și cu picioarele în pântece.
A durut-o timp de 9 luni cât a durat sarcina și a durut-o și mai mult când te-a născut. Dar nu ți-a spus niciodată aceste lucruri, pentru că voia ca tu să fii fericit.

4. I-a fost frică necontenit

Chiar din momentul în care te-ai născut, mama ta a făcut totul în puterea ei pentru a te proteja. Ea a devenit femeia care își refuza prietenii atunci când voiau să te țină în brațe, deoarece credea că nimeni din lumea asta nu putea să te țină mai sigur în brațe decât ea. A stat cu inima la gură atunci când ai făcut primii pași. A rămas trează toată noaptea, doar pentru a fi sigură că ai ajuns în siguranță acasă și tot ea te-a trezit de dimineață ca să mergi la școală.
De fiecare dată când ai avut nevoie de ajutor, a fost prima care ți l-a acordat. Iar când ai fost bolnav, a rămas cu tine acasă pentru a te îngriji. Mama face tot posibilul să te protejeze.

5. Știe că nu este perfectă

Își cunoaște toate defectele și, uneori, se urăște pentru ele. Dar cele mai dificile momente vin atunci când este vorba despre tine. Ea a vrut să fie mama perfectă și să nu greșească niciodată, însă este omenesc să greșești, ceea ce i s-a întâmplat câteodată. Încă încearcă să se ierte pentru greșelile făcute. Își dorește din toată inima să se întoarcă în timp să repare aceste greșeli, însă nu poate. Așa că fii bun cu mama ta și fă-o să realizeze că apreciezi încercările ei.

6. Te privea în timp ce dormeai

La un moment dat, ea a stat toată noaptea lângă tine, uitându-se cum dormi. Atunci când nu puteai ațipi, îți cânta un cântec.
Chiar dacă ea era obosită, a rămas să se asigure că ai adormit. După ce ai reușit, ea a mai rămas puțin, doar pentru a se uita la tine. Se bucura de liniște, privind cum expresiile feței tale transmiteau iubire.

7. A avut grijă de tine mai mult de câteva luni

A învățat cum să te țină în timp ce făcea curățenie, gătea, curăța masa și spăla vasele. Te-a ținut cu grijă tot timpul, chiar și când dormeai. Brațele îi erau obosite, spatele o durea. Corpul ei a trecut prin multe schimbări, doar pentru tine. Însă când ai venit pe lumea aceasta, a știut că totul a meritat. Când te-a ținut în brate, oboseala a dispărut, făcând loc fericirii.

8. A fost supărată atunci când plângeai

Nu o durea nimic mai tare decât momentele când plângeai. A încercat să te facă fericit din nou, iar când nici asta nu funcționa, supărarea nu îi putea fi atenuată de nimic.
 
Citește continuarea aici
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod