Simptomele ADHD pot fi diferite la fete

Atunci când li se cere să descrie un copil cu tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), cei mai mulți oameni descriu un băiat care se urcă pe lucruri, este nerăbdător și nu face ceea ce i se spune.
Puțini oameni ar descrie o fată cu mulți prieteni, care muncește din greu pentru a avea note bune. Se poate ca simptomele ADHD să nu îi afecteze viața de zi cu zi unei fete, acestea fiind trecute cu vederea de adulții din jurul ei. Iată ce presupun simptomele ADHD la fete!

Cum se manifestă simptomele ADHD la fete?


Atunci când nu este diagnosticată, această tulburare are consecințe pe termen lung, precum o stimă de sine scăzută, consumul de droguri și rezultatele academice slabe. Poate că cel mai alarmant este faptul că fetele care suferă de ADHD pentru o perioadă lungă de timp pot avea probleme de sănătate mintală. Diagnosticul timpuriu este vital, medicamentele prescrise de un specialist putând trata anxietatea și depresia.

Ce simptome indică prezența tulburării ADHD la fete?


Există multe simptome ale aceste tulburări prezente la băieți și fete. Următoarele sunt exemple ale modului în care se pot manifesta în cazul fiicei tale.

1.
Temele durează mai mult decât ar trebui. Fiica ta uită de ele sau este distrasă de navigarea pe Internet, trimiterea de mesaje către prietenii săi. Ajunge să stea trează până târziu pentru a termina temele.

2. Procesul de învățare pare unul ineficient. Deși fiica ta pare să studieze mult pentru școală, performanțele sale nu par a se potrivi cu timpul petrecut studiind.

3. Fiica ta nu pare a înțelege ceea ce citește. Poate înțelege lucruri dintr-un text, dar nu face legături între ideile pe care le citește. Pierde detalii importante când are sarcini de făcut sau trebuie să dea un test.

4. Are probleme cu prieteniile, deoarece nu înțelege indiciile sociale și nu întreține conversațiile.
Ceilalți colegi par să o respingă sau să o izoleze.

5. Uită lucrurile de care are nevoie. De exemplu, echipamentul pentru ora de sport. Acesta este un simptom clasic al tulburării ADHD, dar fetele cu ADHD au mai mulți prieteni sau adulți care compensează pentru aceste lucruri. De exemplu, colegii îi vor împrumuta un pix atunci când are nevoie de unul.

6. Uită în mod regulat unde și-a pus lucrurile (telefonul, cheile sau cardul).

7. Vorbește foarte mult.

8. Nu este interesată de băieți, dar își ajută colegii la școală și vorbește mult la ore.

9. Are mulți prieteni pentru că este o companie plăcută, dar atunci când încearcă să organizeze activități, pare îngrijorată și indecisă. Prietenii săi o ajută să ia decizii, să-și găsească lucrurile și să fie organizată.

10.
Are idei minunate și vrea să le pună în practică imediat, dar nu reușește să finalizeze proiectele.

11. Întârzie foarte mult sau nu este gata atunci când ar trebui să fie.

12. Își canalizează hiperactivitatea prin implicarea în nenumărate activități extrașcolare, cum ar fi înotul, dansul.

13. Nu pare a învăța din experiențe.

14. Are schimbări mari ale stării de spirit. Într-un moment are cea mai bună dispoziție, iar în următorul este supărată din cauza unui comentariu obișnuit, care este văzut ca o critică severă.

Simptomele ADHD la fete sunt uneori mascate, deoarece acestea încearcă din răsputeri să satisfacă așteptările adulților. Aceștia au așteptări diferite de la fete decât de la băieți.
Adulții se așteaptă ca fetele să fie ordonate și organizate, să aibă note bune. În plus, se așteaptă ca fetele să respecte normele sociale și să nu facă probleme. Fetele vor munci din greu pentru a obține succesul, vor sta până târziu seara pentru a-și termina temele sau pentru a face curat în cameră atunci când li se cere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod