Răţuştele de cauciuc sunt periculoase pentru copii. Conţin sute de bacterii!

Jucăriile pentru baie sunt un adevărat pericol pentru sănătatea copiilor, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani şi elveţieni.
De fiecare dată când sunt apăsate, aceste jucării din cauciuc elimină apă cu bacterii în cazul a patru dintre cele cinci modele studiate.

Oamenii de ştiinţă au analizat conţinutul din răţuştele de cauciuc folosite pentru baie şi au descoperit că acestea conţin bacterii periculoase precum Legionella şi Pseudomonas aeruginosa, care apar adesea şi în cazul infecţiilor dobândite în spitale, potrivit goodhousekeeping.com.

Deşi o anumită cantitate de bacterii poate întări sistemul imunitar al copiilor, aceste bacterii pot duce la apariţia infecţiilor la ochi, urechi sau infecţii intestinale, avertizează cercetătorii.
Cei mai expuşi sunt copiii care se stropesc pe faţă cu apă conţinută de jucăriile de cauciuc în timp ce fac baie.



De vină nu este neapărat apa de la robinet, ci calitatea proastă a plasticului folosit la fabricarea acestor jucării, dar şi impurităţi care se găsesc în apa din cadă, precum urină, transpiraţie, resturi de săpun şi alte resturi care determină înmulţirea bacteriilor în interiorul jucăriilor.

Unele matriale din care sunt produse jucăriile pot elimina carbon, un compus care este consumat de bacterii.
De aceea, oamenii de ştiinţă recomandă achiziţionarea jucăriilor de baie de foarte bună calitate, fabricate din polimeri care previn dezvoltarea bacteriilor şi ciupercilor în interiorul lor.

O altă metodă de prevenţie recomandată de specialişti este întreţinerea corectă a jucăriilor. Iar cel mai important pas este scurgerea şi uscarea jucăriilor după fiecare folosire. De asemenea, le poţi dezinfecta cu o soluţie antibacteriană sigură pentru copii, aopoi să le clăteşti bine şi să le pui la uscat.
Dacă jucăriile sunt folosite zilnic, ar trebui dezinfectate o dată pe săptămână. Nu lăsa jucăriile să rămână cu apă în ele după baie. În cazul în care le apeşi şi iese o apă murdară sau înnegrită, aruncă-le.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod