Este dieta vegană sigură sau nu pentru copii?

Pot avea copiii o dezvoltare sănătoasă dacă părinții lor nu le permit să consume produse de origine animală? Iată la ce concluzii au ajuns experții cu privire la dieta vegană pentru copii!
Cât de sănătoasă e dieta vegană pentru copii?

Persoanele care aleg dieta vegană renunță la carne, pește, produse lactate și alte produse de origine animală în favoarea produselor alimentare pe bază de plante. De asemenea, aceștia afirmă că se simt diferit, iar unii aleg să își crească copiii cu o dietă vegană. Însă acest tip de dietă poate oferi toți nutrienții necesari unui copil în creștere? Academia Dietetică și de Nutriție nu a stabilit nicio indicație privind vârsta potrivită pentru a începe dieta vegană, însă specialiștii au privit mai atent această alegere a unor mame.

Potrivit lui Lauren Blake, medic dietetician de la Centrul Medical Wexner din Ohio, Columbia, copiii care urmează o dietă vegană pot dispune de o creștere normală.
Este adevărat că nutrienții importanți, cum ar fi calciul, fierul, proteinele și complexul de vitamine B, pot fi mai greu de obținut atunci când carnea, peștele, ouăle și produsele lactate nu sunt pe lista alimentației lor. Dar multe alimentele vegetale le conțin. De exemplu, fasolea este bogată în proteine, iar spanacul conține calciu și fier.

De fapt, copiii vegani ajung să aibă obiceiuri alimentare mai bune pe tot parcursul vieții lor, spre deosebire de omologii lor non-vegani.
Copiii care urmează o dietă vegană au tendința de a consuma mai multe fibre, deoarece mănâncă mai multe fructe și legume, și au un nivel mai mic al colesterolului, al grăsimilor saturate și al nivelurilor totale de grăsimi. Cercetările arată că acei copii care sunt vegetarieni sau vegani sunt și mai slabi.

Tanya Altman, medic pediatru și membru al consiliului execuritv al Academiei Americane de Pediatrie, este de acord cu faptul că cei mici pot fi sănătoși dacă sunt vegani.
Dar aceasta subliniază că dieta vegană poate reprezenta o provocare adevărată pentru părinți și necesită planificări și vizite regulate la medic pentru a se asigura că cel mic se dezvoltă corect.

Copiii vegani au adesea deficiențe de vitamina B12, vitamina D, calciu, fier și zinc. Acestea sunt, de obicei, regăsite în surse animale, dar este posibil să le obții și din alimentele vegetale, cum ar fi nucile, lintea și pâinea integrală de grâu.

Doctorul Altman este de părere că o dietă vegană poate fi adoptată de la vârsta de șase luni, înainte de care cei mici să fie hrăniți cu lapte matern sau formulă de lapte de soia.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod