De ce nu dorm bine părinții?

Părinții nu au nevoie de un studiu care să le spună că nu dorm bine din cauza grijilor, atunci când copiii lor sunt mici, însă cercetările arată că mulți părinți care au copii adulți încă simt același stres ca în copilăria odraslelor. Iată care este explicația!
Care este motivul pentru nu dorm bine părinții nici când cresc copiii?

Studiul, publicat în jurnalul The Gerontologist, a ajuns la concluzia că motivele pentru care părinții nu dorm bine noaptea pot fi diferite pentru femei și bărbați. Autorul principal al studiului, Amber J. Seidel, s-a implicat în această cercetare, deoarece este de părere că relațiile de familie sunt importante pentru societate.

Multe persoane împărtășesc aceste valori, dar o mare parte din socializarea din cultura noastră se concentrează asupra familiei atunci când copiii sunt mai mici.
Însă familia continuă să fie o parte importantă a vieții noastre pe tot parcursul maturității.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat datele provenite de la 186 de cupluri căsătorite care au avut în medie doi-trei copii adulți. Cercetătorii le-au cerut părinților să evalueze diferitele tipuri de sprijin pe care le oferă copiilor lor adulți pe o scară de la 1 la 8, 1 fiind zilnic și 8 nu mai mult de o dată pe an. Tipurile de sprijin au inclus compania, sprijinul emoțional, ajutorul practic, discutarea evenimentelor zilnice, sfaturile și asistența financiară.

Părinții au evaluat, de asemenea, cât de stresați sunt când își ajută copiii adulți și cât de mult se îngrijorează pentru aceștia.
În plus, participanții la studiu au dezvăluit de câte ore de somn au parte în fiecare noapte. Soții au raportat că dorm în medie 6,69 ore pe noapte, în timp ce soțiile dorm 6,66 ore.

Rezultatele au arătat că, pentru soți, sprijinul acordat copiilor a fost asociat cu un somn mai prost. În schimb, aceștia au dormit mai mult atunci când soțiile lor au declarat că le oferă sprijin copiilor. Nu s-a observat un astfel de impact și asupra somnului femeilor.

Cu toate acestea, pentru femei, stresul mai mare cu privire la grija pentru copii pare să le afecteze somnul.


În general, studiul a constatat că sprijinul acordat copiilor în sine a afectat bărbații, în timp ce stresul legat de acest sprijin a afectat femeile. Rezultatele ar putea fi un efect secundar al implicării multor părinții în viața copiilor lor adulți. Cercetările curente privind tinerii adulți sugerează faptul că părinții și copiii mențin un nivel ridicat de implicare.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 12 Oct 2017, 16:00
    intrebare

    Ce intrebare cretina! Odata ce ai facut copii, adio libertate, odihna si altele. Daca te bagi in troaca, te maninca porcii, logic, nu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod