De ce mint copiii?

Este normal să fii uimită atunci când îl prinzi pe cel mic mințind pentru prima oară. Într-o lume în care uneori poate fi destul de greu să crești un copil, îți faci griji pentru ce poate împrumuta copilul în comportamentul său de la persoanele din jur.
Însă te-ai gândit vreodată de ce mint copiii? Au fost realizate mai multe studii în domeniul psihologiei copilului, în special cu privire la mințit. După cum au demonstrat studiile, acest lucru este complet normal. Copiii încep să mintă începând cu vârsta de 2,5 - 3 ani, însă nu este văzut ca un factor negativ în viața celor mici.

Psihologii spun că este un semn bun când mint copiii.


Kang Lee, unul dintre psihologii de la Universitatea din Toronto, a studiat cum mint copiii timp de 20 de ani și a ajuns la concluzia că, în cele mai multe dintre cazuri, cei mici fac acest lucru pentru a acoperi o greșeală. Minciunile necesită ceea ce se numește funcția executivă a creierului.
Este nevoie de abilitatea de a gestiona memoria, controlul inhibitor și capacitățile de planificare în același timp. În aceste momente, copiii ignoră realitatea și-și construiesc propria lume, cu un concept complet diferit. Iar acest lucru este impresionant pentru un copil de 2-3 ani.

Minciunile copiilor sunt semnul unei dezvoltări sănătoase. Copiii sunt mereu în căutarea unor noi strategii și lucruri care să-i ajute să supraviețuiască și să evolueze. Este normal să încearcă să împingă limitele prin diferite metode.

Multe studii sugerează că micuții dau dovadă de abilități cognitive importante și, în același timp, acestea le lipsesc.
Creierul lor este în curs de dezvoltare și interacționează cu lumea, încercând să-și dea seama cum funcționează totul și să-și exploreze limitele. Încearcă să nu te superi atunci când cel mic minte pentru prima oară, adu-ți aminte că este o modalitate prin care creierul este ajutat să evolueze. Cu toate acestea, trebuie să descurajezi minciunile. 

Pe măsură ce îmbătrânim, înțelegem mai bine lumea înconjurătoare și propria persoană și ne dăm seama unde trebuie să tragem linie.
Încă un factor care te poate ajuta să înțelegi minciunile copiilor este mediul acestora. Mulți oameni spun mici minciuni tot timpul. Atunci când copiii încep să recunoască minciunile, își dau seama ce reprezintă. Deși minciunile sunt considerate negative, toată lumea minte. Iar copiii realizează o interpretare conștientă a lumii din jurul lor.

Care a fost prima minciună pe care a spus-o copilul tău?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod