De ce este important ca atât fetele, cât și băieții să se joace cu păpușile

Destul de des, abordarea jucăriilor și a jocurilor ne poate fi impusă de societate, mass-media sau producătorii de jucării, iar această abordare etichetează adesea unele jucării ca fiind "pentru fete" și altele "pentru băieți".
Dar, după cum se dovedește, joaca cu o varietate largă de jucării este crucială pentru creșterea și dezvoltarea tuturor copiilor. Acest lucru înseamnă că păpușile, care sunt adesea considerate jucării "pentru fete", ar trebui să se regăsească și în cutia de jucării a băieților.

O păpușă este una dintre cele mai bune jucării pentru dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale copiilor


O păpușă este o mini-copie a unui copil și îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine viața copiilor și să se pregătească pentru a fi în prezența nou-născuților. Joaca cu păpușile este un fel de repetiție care pregătește un copil pentru a avea un frate.
De asemenea, îi ajută pe copii să inițieze propriile interacțiuni cu familia și prietenii și să înțeleagă mai bine evenimentele, ceea ce reprezintă o experiență valoroasă atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Când se joacă cu păpușile, copiii își antrenează imaginația și își întăresc abilitățile cognitive și motorii fine


Joaca cu păpușile implică adesea schimbarea hainelor, hrănirea, spălatul și "gătitul" în bucătăria păpușii, ceea ce oferă mult spațiu imaginației. Îmbrăcarea și dezbrăcarea unei păpuși, în special, îi poate ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile motorii fine, ceea ce este deosebit de important pentru băieți, pentru că aceștia tind să înceapă să se îmbrace singuri puțin mai târziu decât fetele.

Un astfel de joc este, de asemenea, important pentru abilitățile cognitive ale copiilor. Să facă baie unei păpuși este un mod bun pentru copii de a învăța succesiunea acțiunilor: mai întâi umpli baia, apoi dezbraci păpușa, aplici șampon și tot așa.

Citește și: De ce sunt importante pentru copii petrecerile de ziua de naștere

Joaca cu păpușile poate îmbunătăți abilitățile ligvistice ale copiilor


Când copilul se joacă cu o păpușă, se implică în numeroase activități diferite, iar acest lucru extinde în mod natural vocabularul copiilor și le îmbunătățește abilitățile de vorbire. O păpușă îți poate învăța copilul numele părților corpului, articolele vestimentare, verbele pentru acțiuni și sentimente de bază, cum să răspundă la întrebări ("Unde este nasul bebelușului?", "De ce plânge bebelușul?") și alte aspecte lingvistice .

O păpușă îți poate învăța copilul ce înseamnă empatia și responsabilitatea


În timp ce are grijă de o păpușă, copilul tău învață, de asemenea, ce înseamnă grija și empatia.
Când copilul este încă mic, o păpușă va servi drept obiect de care se poate ține și se poate simți în siguranță. Pe măsură ce copilul crește, poate începe să privească păpușa drept propriul copil, având grijă de ea imitând cuvintele și gesturile propriilor părinți. A avea grijă de o păpușă îl va ajuta pe copil să învețe ce înseamnă empatia și responsabilitatea și îl va pregăti să aibă grijă de un alt lucru viu.

Joaca cu o păpușă este o modalitate bună de a face față emoțiilor puternice


O păpușă îi poate ajuta pe copii să treacă prin situații care provoacă emoții puternice. Cu ajutorul păpușilor, copiii pot face față unor situații dificile sau supărătoare, pot repeta cuvintele pe care le-au auzit și care i-au supărat și se pot gândi la modurile în care ar fi putut să reacționeze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod