Cum să-ți înveți băiețelul să fie un gentleman

Un gentleman adevărat învață bunele maniere încă din copilărie. Iar dacă ești mămică de băiat, poți avea o influență foarte mare asupra viitorului comportament al băiatului tău în preajma femeilor.
Piticul tău trebuie să înțeleagă că trebuie să trateze cu respect oamenii din viața sa, nu doar femeile. Există câteva sfaturi care te pot ajuta să crești un adevărat gentleman. Iată care sunt acestea!

4 moduri prin care poți să-ți înveți băiețelul să fie un gentleman


1. Oferă-i un model comportamental demn de urmat


În momentul în care vrei să-l înveți ceva pe cel mic, ar trebui să îți dai seama că tu ești primul model care îi influențează comportamentul copilului. Îi poți arăta piticului tău că atunci când îi deschide ușa unei fete, aceasta se simte respectată și apreciată.
De asemenea, poți scoate în evidență exemplele bune pe care le vedeți la alte persoane. În acest fel, copilul tău va înțelege că, prin acțiunile sale, poate transmite un mesaj.

2. Explică-i ce efect au acțiunile sale


După ce i-ai prezentat modelele bune pe care ar trebui să le urmeze în viața sa, este momentul să-i explici băiețelului tău care este efectul acțiunilor pe care le face. De exemplu, în momentul în care vedeți un tânăr care ajută o doamnă în vârstă să care cumpărăturile, spune-i piticului tău de ce un gentleman ajută alte persoane și ce beneficii are persoana pe care o ajută.

3. Oferă-i posibilitatea de a exersa ce a învățat


S-ar putea ca băiețelul tău să aibă nevoie de îndrumare și orientare în acțiunile sale, însă permite-i să pună în practică lucrurile pe care le-a învățat. Iar când ajunge la vârsta la care are prima prietenă, amintește-i cum poate fi un gentleman.
Trebuie să înțeleagă că, atunci când are o întâlnire romantică, trebuie să-și ia partenera de acasă sau se poate întâlni undeva cu ea (însă nu ar trebui să întârzie). De asemenea, îi poate deschide portiera mașinii, respectiv ușa locației unde merg, și o poate conduce pe partenera sa acasă după întâlnire.

4. Ajută-l să se perfecționeze


Perfecțiunea poate apărea după nenumărate ore și sesiuni de practică și reînvățare. Dacă piticul tău nu are ocaziile perfecte în care poate demonstra că este un gentleman, s-ar putea să fie nevoie să-l înveți din nou.
Îl poți întreba ce ar fi făcut diferit în anumite situații și explică-i de ce este important să exerseze aceste abilități. Băiețelul tău va deveni un gentleman adevărat în momentul în care acțiunile sale vor căpăta un automatism sănătos, fără ezitări sau gânduri secundare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod