Cum să-ți convingi copilul să poarte masca de protecție

Cum să-ți convingi copilul să poarte masca de protecție

Începând din data de 15 mai, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Dacă și pentru adulți este dificil să poarte o mască de protecție, să-ți convingi copilul să-și țină gura și nasul acoperite cu o astfel de mască este o adevărată misiune imposibilă.

Este ca și cum le-ai cere să mănânce legumele din farfurie, în cazul celor care le detestă, sau ca și cum i-ai ruga să nu-și șifoneze hainele înainte să plecați la un eveniment important. Prin urmare, este greu. Însă specialiștii au câteva trucuri care fac această misiune mai ușoară. Atenție! Bebelușii și copiii sub doi ani nu ar trebui să poarte mască pentru că există riscul de sufocare sau strangulare! 

Iată ce să încerci ca să-ți convingi copilul să poarte masca de protecție: 


Alege o mască pentru copii


Măștile pentru adulți sunt prea mari pentru fețele copiilor.
Cumpără măști speciale pentru copii, care au dimensiuni mai mici și le acoperă copiilor în mod corect nasul și gura. Multe măști pentru copii au și imprimeuri drăguțe, care le fac mai atrăgătoare și interesante pentru cei mici. De la personajele preferate din filme și desene animate și până la modele amuzante care imită căței sau pisici, există numeroase modele din care poți alege.
 

Adaugă o pelerină și transformă-l în supererou


Un alt truc util este să asociezi masca de față cu o pelerină de supererou care protejează lumea de coronavirus.
Folosește pelerina unui costum mai vechi sau poți face chiar tu una dintr-o bucată de material. Va fi mult mai încântat să poarte masca dacă face parte dintr-un costum și astfel totul este transformat într-o joacă distractivă.

Ajută-l să facă o mască și pentru animalul său de pluș favorit


O altă variantă de a-l ajuta pe cel mic să se obișnuiască cu ideea de mască de protecție este să faceți împreună o mască pentru animalul de pluș preferat. Puteți să folosiți o mască de unică folosință pentru copii sau să-i legați o bandană în jurul gurii. Va accepta mai ușor să poarte masca dacă și jucăria sa preferată are una.

Explică-i de ce este important să poarte mască


Dacă este suficient de mare, explică-i copilului tău de ce este necesar să purtăm masca.
De exemplu, îi poți spune că microbii „sar” de la o persoană la alta și masca îi împiedică să se răspândească. Din același motiv este necesar să strănutăm în cot și să ne spălăm des pe mâini. 

Transformă purtarea măștii într-un joc de ghicit


Un joc amuzant atunci când poartă masca este acela de a ghici dacă zâmbește sau face o față tristă ub mască. Poate fi folosit de exemplu atunci când așteptați la coadă la magazin sau la farmacie. Când porți masca, roagă-l pe cel mic să ghicească dacă zâmbești sub mască sau ai făcut o față tristă. Apoi este rândul lui să facă o expresie, iar tu să ghicești. Se acordă puncte bonus pentru cel care poate face o față supărată fără să se încrunte.

Arată-i că purtarea măștii este o normalitate


Poate fi înspăimântător pentru copii să vadă dintr-o dată că toată lumea poartă mască.
O modalitate de a-l obișnui treptat cu ideea este să-i arăți fotografi cu cunoscuți și prieteni purtând masca. „Vezi? Și Ioana poartă mască!”


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod