Cum poți convinge copiii să stea la poze?

Ce mămică nu își dorește să îi facă poze piticului său, astfel încât să își aducă aminte cu drag de aceste momente pentru tot restul vieții sale?
Iar pozele pe care le vezi la alte familii alături de copiii lor par perfecte și ușor de realizat. Cu toate acestea, fotografierea copiilor probabil că este o experiență la fel de descurajatoare pentru fotografi, cât este și pentru copii. Există câteva sfaturi pe care le poți urma dacă vrei să poți convinge copiii să stea la poze, mai ales când este vorba de o ședință foto profesionistă, realizată la un studio. Iată care sunt aceste sfaturi!

Trucuri prin care poți convinge copiii să stea la fotografiat


1. Explică-i copilului ce faceți


Este foarte important ca piticul tău să înțeleagă ce faceți, înainte ca fotograful să apese pe butonul aparatului foto. Câștigarea încrederii copilului este un pas esențial, mai ales dacă vrei să aveți parte de o atmosferă relaxată.

2. Creează o atmosferă pozitivă


Copiii sunt mult mai receptivi la energia pozitivă și se vor simți mult mai confortabil într-un loc prietenos și primitor. Ajută-l pe cel mic să treacă peste emoții prin prezentarea fotografului.
Chiar i-ai putea face un tur al studioului foto pentru a-i arăta ce alte piese de echipament interesante există (bineînțeles, dacă îți permite și fotograful). Cu toate că acest pas pare a fi unul simplu, s-ar putea să dureze destul de mult să-l faci pe copil să se simtă confortabil și în largul său într-un mediu necunoscut.

3. Ai grijă la momentul în care trebuie să vă opriți


Nu este nicio surpriză faptul că o zi întreagă petrecută într-un studio foto va rezulta într-un copil obosit, plictisit și neproductiv. Pentru a menține un nivel cât mai ridicat de productivitate, asigură-te că piticul tău este într-o pasă bună, încearcă să faci pozele cât mai repede posibil.
În plus, dacă lucrurile nu merg exact așa cum ți-ai dori, probabil că ar trebui să reluați într-o altă zi sesiunea de poze. Nu vrei să-l faci pe cel mic să se simtă stresat și descurajat, așa că asigură-te că știi care este momentul potrivit pentru a opri sesiunea sau pentru a lua o pauză.

4. Mulțumește-i întotdeauna piticului tău


În cele din urmă, este important să-i mulțumești întotdeauna copilului tău pentru cooperarea și sprijinul pe care ți l-a oferit. Acest lucru te poate ajuta să menții o atmosferă pozitivă și îi permite copilului să se simtă apreciat pentru munca sa. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod