Cât de periculoase sunt trambulinele pentru copii? Povestea dureroasă a unui băiețel de trei ani

Cât de periculoase sunt trambulinele pentru copii? Povestea dureroasă a unui băiețel de trei ani

Căutăm permanent noi modalități de a-i face pe copii să iasă afară și să se joace în aer liber. Tehnologia, deși cât se poate de utilă, a devenit o adevărată capcană pentru cei mici, care preferă să stea ore în șir în fața ecranelor.
Trambulinele par să fie o soluție populară în rândul părinților care vor să-și convingă copiii să facă mai multă mișcare. Nu sunt exagerat de scumpe, pot fi instalate chiar și în curțile mici, iar copiii le adoră.

Dar cât de sigure sunt trambulinele pentru copii? Din păcate, specialiștii avertizează că săritul pe trambulină este o activitate extrem de riscantă, în special pentru copiii sub șase ani, dar nu numai.

Pentru că trambulinele au devenit atât de populare, Academia Americană de Pediatrie a lansat un avertisment cu privire la riscurile folosirii lor de către copii și adolescenți. Specialiștii recomandă evitarea acestei activități fizice și nu le recomandă părinților să cumpere trambuline.

Un caz șocant este cel al unui băiețel de numai trei ani din Statele Unite care și-a fracturat femurul, cel mai rezistent os din corp, în timp ce sărea pe trambulină alături de părinții săi.
Micuțul a fost nevoit să stea timp șase săptămâni imobilizat la pat, într-un mulaj din ghips care îi cuprindea picioarele și bazinul.


Riscul fracturilor și al leziunilor la cap, gât și coloană este foarte mare, avertizează medicii.


În cadrul unui studiu realizat în Marea Britanie, specialiștii au descoperit că într-o perioadă de șase luni au avut loc 131 de accidentări în cazul copiilor, cauzate de trambulină, o treime dintre ele fiind fracturi. Printre alte accidentări s-au numărat tăieturile și entorsele. Vârsta medie a copiilor afectați a fost de șase ani, iar în timpul accidentelor erau aproximativ trei persoane pe trambulină. Alte studii arată tipare similare.

Există în mod clar un risc asociat utilizării trambulinelor, iar introducerea plaselor de siguranță nu face prea mare diferență.
Specialiștii au descoperit că oamenii nu le asamblează corect, iar de multe ori nu le asamblează deloc. Academia Americană de Pediatrie avertizează că o astfel de măsură oferă o falsă senzație de siguranță.
 

Copiii sub vârsta de șase ani sunt mai ușori și au o capacitate de coordonare mai mică, astfel că nu își pot controla aterizările. Prin urmare, au un risc mai mare de fracturi. Societatea Britanică de Prevenire a Accidentelor avertizează că trambulinele nu ar trebui folosite de copiii mai mici de șase ani.

Cele mai multe accidente au loc atunci când sunt mai multe persoane pe trambulină


De asemenea, cele mai multe accidente au loc atunci când sunt mai multe persoane pe trambulină.
Cea mai ușoară persoană are un risc de cinci ori mai mare de a se accidenta, prin urmare trambulina ar trebui să fie folosită de câte o persoană, pe rând.

Cele mai grave accidentări sunt cele la cap în urma căzăturilor în exterior sau afectarea coloanei vertebrale în zona gâtului din cauza săriturilor sau acrobațiilor eșuate. Fracturile coloanei vertebrale sunt extrem de grave, cauzând paralizie. Acrobațiile și răsucirile în aer trebuie interzise, cu excepția cazului în care copilul a făcut antrenamente speciale în acest sens.

În același timp, medicii avertizează că o plasă de siguranță nu înlocuiește supravegherea unui adult. Copiii ar trebui încurajați să sară în mijlocul trambulinei, să nu sară niciodată jos de pe trambulină și să nu intre niciodată sub trambulină.
Trambulinele nu trebuie plasate pe suprafețe tari (asfalt, ciment, pavaj) sau lângă copaci sau garduri.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod