Câinii pot proteja copiii împotriva eczemelor și astmului. Iată ce spun specialiștii

Nu este ca și cum ai avea nevoie de un motiv în plus pentru a-ți lua un companion cu patru picioare sau pentru a-l alinta pe cel pe care îl ai deja. Însă noile cercetări sugerează faptul că cel mai bun prieten al omului mai are încă un scop în viața ta. Câinii pot ajuta la protejarea copiilor împotriva eczemelor și astmului. În mod ciudat, acest lucru a fost descoperit ca fiind adevărat chiar și când copiii erau alergici la animale, dar numai în anumite situații.
Cum pot proteja câinii copiii împotriva eczemelor și ce rol au în ameliorarea simptomelor astmului?

Cercetătorii au vrut să analizeze dacă prezența unui câine în casă are vreun impact în cazul copiilor care suferă din cauza acestor probleme. Eczema este adesea frecventă la copii și cauzează uscarea, roșeața și mâncărimea pielii, în timp ce astmul este mai des întâlnit în cazul copiilor care trăiesc în mediul urban.

Au fost efectuate două studii care au analizat modul în care a contribuit expunerea la câini a copiilor.
Ambele lucrări au fost prezentate Colegiului American al Alergiei, Astmului și Imunologiei, în cadrul întâlnirii științifice anuale.

Deși eczema este regăsită frecvent la sugari, mulți oameni nu știu că există o progresie de la eczeme la alergii alimentare, alergii nazale și astm bronșic, după cum a explicat alergologul Gagandeep Cheema, care a condus primul studiu privind impactul câinilor asupra eczemelor. Oamenii de știință au vrut să știe dacă există un efect protector în prezența unui câine, care să încetinească progresul problemelor de sănătate menționate anterior.

Studiul condus de Cheema a analizat incidența eczemei la copiii ai căror mame au fost expuse la prezența câinilor pentru cel puțin o oră pe zi, în timpul sarcinii.
Aceștia au descoperit că expunerea mamei la câini înainte de nașterea unui copil este asociată în mod semnificativ cu un risc mai mic al prezenței eczemelor până la vârsta de 2 ani, însă acest efect protector scade până la vârsta de 10 ani, după cum a declarat unul dintre ceilalți autori ai studiului, Edward M. Zoratti.

În cel de-al doilea studiu a fost analizat impactul pe care îl au câinii asupra astmului în copilărie, iar rezultatele au fost mai complicate. A fost studiat efectul pe care l-au avut cele două tipuri diferite de expunere canină asupra copiilor cu astm, în primul caz fiind vorba de o proteină care afectează copiii cu alergii la câini, în al doilea caz fiind vorba despre bacteriile găsite pe blana câinilor.
S-a descoperit că bacteriile non-alergene par să aibă un efect protector împotriva simptomelor astmului la copii, însă proteina a înrăutățit simptomele.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod