Ar trebui să verifici la ce se uită copilul tău pe Internet sau nu?

Un nou studiu realizat de JAMA Internal Medicine le-a dat părinților mai multe motive să fie îngrijorați în momentul în care vine vorba de viața online a copiilor lor. Cu alte cuvinte, ar trebui să verifici la ce se uită copilul tău pe Internet sau nu?

Nu știi dacă ar trebui să verifici la ce se uită copilul tău pe Internet? Iată ce zic oamenii de știință!


Oamenii de știință au descoperit că, la o săptămână după ce un nou serial a fost lansat, un serial în care au sinuciderea a fost conturată grafic foarte mult, căutările online pentru informații legate de sinucidere au crescut cu 19%. Aecstea au inclus structuri precum “cum să te sinucizi“ (cu 26% mai mult), “comis suicid“ (cu 18% mai mult), “cum să te omori“ (cu 9% mai mult).
Pe de altă parte, au crescut căutările și pentru prevenirea sinuciderilor și pentru linia telefonică de urgență pentru sinucideri. Iar aceste lucruri ridică o întrebare - există vreun risc ca și copilul tău să folosească Internetul ca un ghid pentru a se răni sau chiar ca un strigăt de ajutor în privința gândurilor deprimante? Și, în plus, nu ar trebui să verifici la ce se uită copilul tău pe Internet?

Siguranța copilului tău reprezintă o preocupare majoră. Nu trebuie să monitorizezi tot ceea ce face acesta, dar, ca părinte, trebuie întotdeauna să ai o vedere de ansamblu asupra activității sale online.
Fă cunoscut faptul că, așa cum nu l-ai lăsa la o petrecere până la 3 dimineața fără a verifica dacă este bine, trebuie să mai verifici din când în când și în mediul virtual ce face.

Cea mai simplă modalitate de a vedea ce face copilul tău online este de a căuta în istoricul browserului paginile pe care le-a vizionat, ce termeni de căutare a introdus și ce cărți și bloguri citește. Există instrucțiuni simple care te ajută să faci acest lucru pe aproape fiecare browser.
Singura problemă este că există și modalități ușoare pentru a șterge istoricul.

Dacă îți faci griji că cel mic șterge istoricul browserului după fiecare căutare, există și alți pași proactivi pe care îi poți face. Aceștia includ instalarea de software care înregistrează tot ce este vizitat, descărcat și vizualizat pe calculator. Aceste programe pot face, de asemenea, instantanee periodice ale ecranului sau ale cuvintelor specifice pe care le cauți, cum ar fi sinuciderea.
Trebuie să fii atent și conștient și de tot ce se întâmplă în viața offline a copilului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod