Alimente care pot fi dăunătoare copiilor

Copiii consumă adesea alimente care sunt pline de zahăr. În timp, acest lucru poate reduce sensibilitatea la nivelul papilelor gustative, așa că încep să refuze alimentele care au mai puțin zahăr.
În plus, unele dintre aceste alimente pot fi dăunătoare pentru sănătatea copilului. Dacă vrei ca prichindeii tăi să crească și să ajungă adulți sănătoși și fericiți, există câteva alimente pe care ar trebui să le eviți. Iată ce alimente pot fi dăunătoare copiilor!

Ce alimente care pot fi dăunătoare copiilor ar trebui să eviți?


1. Suc


Mulți copii iubesc sucul. Acestora le plac culorile diverse și gustul dulce. Din păcate, o cană medie cu suc conține cinci până la șase lingurițe de zahăr. Din cauza faptului că este într-o formă lichidă, acest zahăr este imediat absorbit în fluxul sanguin.
În loc să consumăm fructe prin sucuri, este recomandat ca cei mici să mănânce direct fructele. Fibrele suplimentare din fructe ajută la absorbția mai lentă a zahărului. De asemenea, îl ajută pe copil să fie sătul pentru mai mult timp.

2. Iaurt


Iaurtul sună ca un aliment sănătos, dar există multe variante nesănătoase disponibile pe piață. Multe tipuri de iaurturi au ambalaje atractive, dar sunt pur și simplu teribile pentru sănătatea copiilor. Dacă iaurtul este depozitat pe un raft și nu în frigider, atunci poți fi sigură că nu este sănătos. Caută iaurturi cu un conținut scăzut de zahăr.
Încearcă să găsești opțiuni care sunt fabricate din ingrediente naturale. Iaurtul poate fi o parte sănătoasă a dietei copilului tău, dar tipurile greșite de iaurt măresc incidența obezității și a diabetului.

3. Cereale


Atunci când te grăbești, cerealele par a fi cea mai ușoară opțiune pentru micul dejun. În timp ce unele cereale par a fi sănătoase, acestea conțin o cantitate ridicolă de zahăr. Cerealele sunt atât de procesate, încât toți nutrienții sănătoși și fibrele dispar. În schimb, vei ajunge să mănânci carbohidrați și zahăr rafinat. Atunci când mănânci doar cereale, este greu să te simți cu adevărat sătul.
În doar câteva ore, copilului tău îi va fi iar foame. În loc de cereale, încearcă să-i dai celui mic fulgi de ovăz cu nuci și fructe.

4. Miere


Doctorii nu recomandă consumul de miere în cazul copiilor mici. Dacă ai un copil mai mic de doi ani, ar putea avea o reacție alergică la miere. În plus, o anumită bacterie din miere poate provoca o infecție cunoscută sub numele de botulism.

5. Struguri


Când vine vorba de sănătatea lor, strugurii sunt o alegere excelentă pentru copii. Aceștia conțin vitamine și minerale de care au nevoie cei mici. Singura problemă este că boabele de struguri sunt prea mari și alunecoase pentru copii.
Cei mici se pot sufoca. În plus, tractul lor digestiv nu procesează în mod adecvat strugurii. În loc de struguri, le poți da banane copiilor tăi.

6. Milkshake


Ar putea părea că un milkshake este mai sănătos decât un suc, datorită laptelui conținut, dar nu este adevărat. Milkshake-urile conțin grăsimi și zahăr. Studiile recente arată că un singur milkshake poate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod