8 lucruri pe care nu trebuie să i le spui copilului

Unii copii vor să ajungă astronauți sau jucători profesioniști de fotbal atunci când sunt mici. Mulți părinți le spun copiilor lor că pot ajunge orice își doresc.
Nu este nimic greșit, dar atunci când un copil de 16 ani își dorește să devină sportiv fără un plan de rezervă în spate, greșești dacă îi spui că poate deveni orice din poziția de părinte. Realitatea și adevărul trebuie să fie prezente atunci când îi dai sfaturi copilului. Iată care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să i le spui copilului tău!

Ce lucruri nu ar trebui să îi spui copilului?

1. Fă ce spun eu, nu ce fac.


Copiii învață mai multe din comportamentul părinților decât din spusele acestora. În cazul în care părinții au un comportament greșit, sfatul lor nu va avea niciun impact asupra copiilor. 

2. Totul va fi bine.


Cum știu părinții că totul va fi bine? Aceștia nu pot ghici viitorul copiilor, așa că este de preferat să eviți această frază în comunicarea cu cei mici. Nu îi da speranțe false copilului tău, mai ales că te poate vedea și ca o persoană care minte, dacă situația nu ia turnura pe care și-o dorește.

3. Băieții nu plâng.


Atunci când părinții le spun acest lucru băieților, le neagă sentimentele și le transmit mesajul că trebuie să își rețină emoțiile, așa că vor ajunge bărbații care își reprimă sentimentele. Bărbații își arată emoțiile, inclusiv lacrimile.

4. Treci peste durere!


Acest sfat neadecvat poate dăuna fizic. Disconfortul este un lucru, dar atunci când îi spui unui copil să treacă peste durere, este vorba despre altceva.
În schimb, ar trebui să-ți înveți copilul să asculte semnalele transmise de corpul său. Este vorba despre disconfort sau durere?

5. Poți fi orice vrei tu.


Este important să-ți încurajezi copilul să își urmeze speranțele și visurile, dar trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, să aibă ambiții care chiar pot fi atinse.

6. Fii tu însuți și totul va fi bine!


Câteodată, comportamentul și acțiunile copiilor nu sunt acceptate de către prietenii lor. Iar copiii trebuie să învețe să facă diferite ajustări, dacă nu vor să-și piardă prietenii. 

7. Concentrează-te pe viitor și totul va fi un succes!


De ce nu ți-ai lăsa copilul să își trăiască normal copilăria? Va exista întotdeauna un viitor, însă copiii nu ar trebui să se streseze când vine vorba de asta.

8. Trebuie doar să muncești din greu pentru a avea succes în viață.


Doar pentru că o persoană muncește 16 ore pe zi și își face bine treaba, nu înseamnă că va avea succes. Uneori nu există posibilitatea de a promova, iar munca inteligentă oferă mai multe șanse către succes.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod