7 lucruri din casa ta care pot fi periculoase pentru copii

Când copilul tău a plecat în explorarea locuinței, pas cu pas, în mod sigur ai eliminat pericolele evidente din calea lui: ai blocat rafturile, ai acoperit prizele, ai ascuns produsele și obiectele periculoase.
Dar sunt unele lucruri pe care părinții nu le iau de obicei în calcul, deși pot fi la fel de periculoase. Iată câteva dintre ele:

Plantele

Dacă ai plante de interior răspândite prin toată casa, trebuie să te asiguri că acestea nu sunt toxice. Unele plante de apartament pot fi pe cât de frumoase și decorative, pe atât de otrăvitoare. Chiar și plantele care nu conțin toxine pot fi periculoase pentru un copil, de aceea nu ar trebui așezate pe sol sau la nivelul la care poate ajunge cel mic. Vezi aici o lista a plantelor toxice.


Televizorul

Sunetele, culorile și imaginile în mișcare transformă televizorul într-un magnet pentru copii. Imediat ce va începe să meargă, un copil va fi atras imediat de televizor dacă acesta este așezat la nivelul lui.
De aceea este de preferat să așezi televizorul pe o piesă înaltă de mobilier, fixată în perete, sau într-un suport de perete special, astfel încât cel mic să nu poată ajunge la el.

Covoarele

Nu e cazul să renunți la covoare când copilul începe să alerge prin casă. Dar ar trebui să investești în folii antialunecare pe care să le așezi sub covoare și mochete. Vei reuși astfel să previi căzături periculoase provocate de alunecarea covorului pe parchet sau gresie.

Coșul de gunoi

Bebelușii testează tot ce prind cu ajutorul papilelor gustative și au tendința de a băga în gură orice le pică în mâini, inclusiv gunoiul... Folosește un sistem de închidere care blochează capacul coșului de gunoi sau pune coșul într-un dulap care se poate bloca.

Cada

Știm deja cât de importantă este temperatura optimă a apei pentru baia unui copil, dar să nu uităm cât de alunecoasă poate fi cada pentru un copil care abia învață să meargă. Cumpără covoare speciale antialunecare pentru cadă și zona de lângă cadă.

Aragazul

Butoanele cuptorului și aragazului arată exact ca niște jucării atractive pentru copii. De aceea ar trebui să le acoperi folosind protecții speciale.
De asemenea, atunci când gătești, așază tigăile și cartițele cu mânerele îndreptate în interior, pentru ca cel mic să nu ajungă la ele și să le verse.

Obiectele mici

Un test foarte simplu te va ajuta să previi riscul ca cel mic să se înece cu obiecte mici. Folosește cilindrul de carton de la o rolă de hârtie igienică. Dacă un obiect încape prin cilindru, atunci este un pericol pentru copilul tău și ar trebui ascuns.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod