3 lucruri pe care nu trebuie să i le spui copilului

Oricât de bune ar fi intențiile tale ca părinte, există anumite lucruri pe care nu trebuie să i le spui copilului. Este timpul să renunți la acele sfaturi învechite, care îi fac mai mult rău decât bine copilului tău. Iată care sunt acestea!

Sfaturi pe care nu trebuie să i le dai copilului niciodată


1. Fă ce spun, nu ce fac eu


Acesta este unul dintre cele mai proaste sfaturi pe care părinții le pot da copiilor lor. Cei mici învață mai multe din comportamentul părinților lor decât din vorbele acestora. Dacă părinții au un comportament neadecvat și le spun celor mici să facă ce spun ei, nu ce fac ei, cuvintele părinților vor avea puțin sau niciun impact. În schimb, este recomandat să îți recunoști defectele atunci când vezi că cel mic o ia pe urmele tale în ceea ce privește un obicei prost.
Dacă părinții se simt obligați să folosească o astfel de expresie, poate că este timpul să reevalueze propriile obiceiuri. Este greu să înveți pe cineva cum să-și schimbe comportamentul dacă tu nu poți face acest lucru pe cont propriu.

2. Totul va fi bine


Cum știu părinții că totul va fi bine? Părinții nu pot ghici viitorul, așa că este mai bine să evite această frază, mai ales atunci când nu este de ajutor. Dacă animalul de companie al copilului tău moare, este nerealist și chiar dăunător să îi spui copilului tău că totul va fi bine.
Această frază este internalizată de cei mici astfel încât să creadă că lucrurile vor fi așa cum vor ei să fie. Pentru copilul tău, această expresie poate fi interpretată în mintea sa că animalul său de companie va fi vindecat și va reveni la joacă în curând. Nu îi da copilului speranțe false, deoarece vei fi văzut ca un mincinos. De asemenea, îi inhibă capacitatea de a procesa situația. Lasă-l pe cel mic să cunoască delicatețea și sensbilitatea realității.

3. Pentru a obține succesul trebuie doar să muncești din greu


Acest sfat vine din generație în generație. Doar pentru că o persoană lucrează 16 ore pe zi și își face treaba bine nu înseamnă că va avea succes.
Oamenii pot lucra într-un loc fără șanse de promovare. Însă munca inteligentă îți va oferi mai multe șanse de succes decât munca grea. Munca grea este o caracteristică bună, dar trebuie să fie asociată cu munca inteligentă. În plus, trebuie să îți dai seama ce semnifică succesul în fiecare domeniu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod