La ce să te aștepți de la un bebeluș între 4 și 6 luni

Există anumite semne care indică o dezvoltare sănătoasă a copilului, chiar și a unui bebeluș între 4 și 6 luni.
Dacă piticul tău zâmbește când te vede și se supără când pleci din câmpul lui vizual, înseamnă că dezvoltarea sa socială se află pe drumul cel bun. Mai jos, află mai multe detalii despre dezvoltarea emoțională și limbajul unui bebeluș între 4 și 6 luni!

Dezvoltarea emoțională la bebelușul de 4 luni



Până în cea de-a 4-a lună, viața cu un bebeluș devine din ce în ce mai puțin agitată. Chiar dacă mai există perioade agitate la sfârșitul zilei, cel mic te va lăsa să dormi aproximativ 6 ore pe noapte.
La această vârstă, cei mici încep să împărtășească la fel de multă dragoste pe cât primesc. Aceștia încep să exprime emoții complexe, pe măsură ce dezvoltă relații cu oamenii care au grijă de ei, și vor experimenta și teamă, curiozitate, frustrare și entuziasm. 
Iar exprimarea emoțiilor se face prin mișcarea gurii, mâinilor, picioarelor sau întregului corp atunci când vorbești cu ei. Bebelușul îți va lua fața în mâini și va răspunde prin sunete drăgălașe chiar și când nu te poate vedea.
Va zâmbi la tine, se va relaxa când îl ții în brațe. 

Începând cu vârsta de 4 luni, bebelușii își doresc să comunice mai mult. Vor gânguri și vor experimenta cu dinții, limba și corzile vocale. Bebelușii vor scoate multe sunete amuzante și vor începe să adauge și consoane repertoriului lor, pe lângă vocalele cunoscute până în prezent. Iar bebelușii cu care vorbesc părinții mai des învață, de obicei, să vorbească mai repede decât ceilalți. Cea mai stimulatoare experiență pentru copiii mici provine din interacțiunea umană.

Dezvoltarea senzorială și fizică la bebelușul de 5 luni



O etapă esențială a dezvoltării fizice a unui bebeluș între 4 și 6 luni este îmbunătățirea vederii. În comparație cu gustul, mirosul și simțul tactil, văzul este un simț relativ primitiv la naștere.
Până la vârsta de 6 luni, vederea bebelușului se dezvoltă astfel încât să poată percepe culorile. Va dezvolta și percepția de profunzime și mișcările oculare bine controlate. În ceea ce privește abilitățile motorii, piticul tău va începe să se joace cu propriile mâini și picioare, își va atinge fața și corpul sau va încerca să apuce obiectele pe care le pui în fața lui.

De asemenea, bebelușii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 luni își vor ridica capul atunci când stau jos. Vor fi absolut extaziați atunci când îi ajuți să stea în fund, sprijiniți de câteva perne.
Iar până la vârsta de 6 luni, vor reuși să stea singuri în aceeași poziție, fără ajutorul pernelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod