Cum să liniștești prin masaj un bebeluș care plânge

Reflexologia este arta antică prin care se aplică presiunea adecvată asupra anumitor puncte și zone specifice picioarelor, mâinilor sau urechilor.
Se crede că aceste puncte corespund diferitelor organe și sisteme ale corpului și că presiunea aplicată are un efect benefic asupra sănătății persoanei în cauză. În timp ce reflexologia este des întâlnită în rândul adulților, multe persoane nu știu că practica este eficientă și în cazul unui bebeluș care plânge, datorită sensibilității picioarelor și mâinilor. Iată ce masaj îi poți face celui mic!

Vrei să calmezi un bebeluș care plânge? Încearcă aceste tipuri de masaj!

Piciorul bebelușilor este împărțit în șase zone majore.
Acestea sunt: zona pelvină, zona abdominală inferioară, zona abdominală superioară, plexul solar, sinusurile și zona capului sau a dinților. Reflexologia implică aplicarea ușoară a presiunii în aceste zone, oferind confort și ușurare. Există numeroase afecțiuni infantile care pot fi tratate prin reflexologie, precum apariția dinților, gazele și colicile. 

1. Durerea sinusurilor


Ca adult, știi cât de enervantă și dureroasă poate fi durerea sinusurilor. Pentru ameliorarea acesteia în cazul bebelușilor, masează ușor centrul interior al degetelor copiilor. 

2. Durerea de dinți și de cap


Durerile de cap și de dinți sunt frecvente în cazul adulților, dar și în ceea ce-i privește pe cei mici. Dacă bănuiești că se confruntă cu una sau cu alta, masează vârfurile degetelor de la picioare.
Poți face acest lucru când doarme sau cât timp este treaz.

3. Piept


Când copilul tău este afectat de o congestie în piept, atunci soluția s-ar putea să fie ascunsă în zona de pe talpă, de sub degetele de la picioare. Aplică o presiune ușoară și masează cu o mișcare circulară pentru a ameliora problemele de congestie și tusea.

4. Durerea de stomac (plexul solar)


În cazul copiilor care suferă de spasme, dureri de burtă și dificultăți de respirație, masează centrul piciorului sub tampoanele picioarelor. Această zonă este conectată la plexul solar, o colecție de nervi între stomac și plămâni.

5. Durerea abdominală


Pentru constipație, arsuri la stomac și indigestie, masează spațiul dintre mijlocul tălpilor copilului și tampoanele picioarelor. Dacă cel mic suferă din cauza balonării, masează zona dintre mijlocul tălpilor și călcâie.

6. Pelvis


Se întâmplă adesea ca bebelușii să crească mai repede decât sunt pregătite anumite părți ale corpului, cauzând durere și disconfort, mai ales în zona șoldurilor. Pentru a ajuta la ameliorarea acestor dureri de creștere, masează călcâiele.
Masarea acestei zone poate fi, de asemenea, utilă pentru constipație și probleme cu stomacul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod